Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro

joi, 18 februarie 2021, 19:22
1 MIN
 Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro

Omul de afaceri Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro. Decizia magistraţilor este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, condamnarea lui Ioan Niculae la cinci ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă. Decizia instanţei este definitivă.

El fusese condamnat iniţial de Tribunalul Bucureşti, în luna noiembrie 2018, la trei ani şi şase luni de închisoare.

În 26 aprilie 2016, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Niculae, administrator al SC Interagro SA şi SC Iintervitt SRL, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În rechizitoriul procurorilor se arăta că, în perioada august 2008 – martie 2009, între SC Interagro SA şi SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, a fost încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

Ioan Niculae a mai făcut închisoare într-un alt dosar de corupţie. El este patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu.

Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano (Italia), unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

Comentarii