Iran: O elevă, bătută până la moarte pentru că a refuzat să cânte un imn închinat liderul suprem

marți, 18 octombrie 2022, 16:08
1 MIN
 Iran: O elevă, bătută până la moarte pentru că a refuzat să cânte un imn închinat liderul suprem

O elevă de 16 ani ar fi fost ucisă de serviciile de securitate iraniene după ce a fost bătută în clasă pentru că a refuzat să cânte un cântec pro-regim atunci când școala sa a fost percheziționată săptămâna trecută, potrivit The Guardian, preluat de g4media.ro.

Potrivit Consiliului de coordonare a asociațiilor profesionale ale profesorilor iranieni, Asra Panahi, în vârstă de 16 ani, a murit după ce forțele de securitate au efectuat un raid în 13 octombrie la liceul de fete Shahed din Ardabil și au cerut unui grup de fete să cânte un imn care îl laudă pe liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Când acestea au refuzat, forțele de securitate le-au bătut pe eleve. Mai multe fete au fost internate sau arestate. Vineri, a apărut informația că Panahi a murit la spital din cauza rănilor suferite.

Oficialii iranieni au negat că forțele sale de securitate ar fi responsabile și, după ce moartea ei a stârnit indignare în întreaga țară, un bărbat identificat ca fiind unchiul ei a apărut la posturile de televiziune de stat, susținând că aceasta a murit din cauza unei afecțiuni cardiace congenitale.

Elevele au apărut ca o forță puternică după ce au devenit virale videoclipuri cu clase de fete care își fluturau hijaburile în aer și scandau sloganuri împotriva regimului în sprijinul lui Mahsa Amini, femeia de 22 de ani care a murit după ce a fost reținută de poliția iraniană pentru moralitate pentru că nu și-a purtat corect hijab-ul, în luna august.

 

Comentarii