ISJ dezbate cu şcolile şi mediul de afaceri învăţământul dual

luni, 13 noiembrie 2017, 02:56
2 MIN
 ISJ dezbate cu şcolile şi mediul de afaceri învăţământul dual

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va purta un dialog cu agenţii economici şi directorii unităţilor şcolare din sfera învăţământului profesional şi tehnic pentru a discuta despre strategia de implementare a învăţământului dual în şcolile din judeţul Iaşi. Întâlnirea va avea loc astăzi, de la ora 14.30, la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“ din Iaşi, urmând a fi oferite şi exemple de bune practică în acest domeniu.

„Se vor formula opinii, puncte de vedere ale operatorilor economici, precum şi ale directorilor din cadrul învăţământului profesional şi tehnic, discutându-se în acelaşi timp şi despre facilităţile fiscale introduse prin OUG nr. 84 / 16 noiembrie 2016 pentru cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea şi desfăşurarea învăţământului profesional şi tehnic“, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Facilităţile fiscale pentru elevi se referă la neimpozitarea burselor, a premiilor şi a altor drepturi sub formă de cazare, masă, transport, dar şi alte sume primite pe parcursul învăţământului profesional şi tehnic. La eveniment au fost invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Gabriela Vasilache, director al AJOFM.

Până la finalul săptămânii acesteia, operatorii economici au posibilitatea de a transmite către Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic solicitările de şcolarizare pentru învăţământul dual. Până la finalul lunii, şcolile cu profil tehnic vor încheia contracte-cadru cu operatorii economici şi le vor înainta către ISJ alături de propunerea cu privire la numărul de locuri la învăţământul profesional dual.

Comentarii