Israelul pregătit să atace Iranul care îmbogăţeşte uranium. Se deschide un nou front?

joi, 19 mai 2022, 13:26
1 MIN
 Israelul pregătit să atace Iranul care îmbogăţeşte uranium. Se deschide un nou front?

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a avertizat marţi că Iranul instalează 1.000 de centrifuge avansate la fabricile sale de îmbogăţire a uraniului şi, în câteva săptămâni, va fi produs suficient material fisionabil pentru a alimenta o singură bombă nucleară. Drept urmare, a anunţat ministrul, „preţul pentru oprirea programului nuclear al Iranului este mai mic astăzi decât va fi peste un an”.

Mii de soldaţi şi rezervişti sunt pregătiţi să participe la exerciţiul „Carele de foc”, ca pregătire pentru o potenţială lovitură militară împotriva Iranului, în timp ce Gantz călătoreşte în SUA, iar comandantul USCENTCOM soseşte în Israel pentru a se întâlni cu şeful Statului Major.

IDF va simula o lovitură asupra ţintelor aflate departe de graniţele ţării prin desfăşurarea multor avioane pe diferite fronturi într-un exerciţiu la scară largă numit „Care de foc”, a anunţat armata israeliană.

Armata are în vedere mai multe opţiuni militare împotriva Iranului în cazul unui eşec al discuţiilor nucleare dintre Occident şi Republica Islamică, momentan blocate. Mii de soldaţi şi rezervişti participă la exerciţiu, care implică toate corpurile de armată, Forţele Aeriene şi Marina, precum şi Forţele regulate şi de rezervă.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii