ISTORIA UNUI EȘEC: Afacerea care l-a ruinat pe Irinel Columbeanu, vândută de stat

miercuri, 07 februarie 2024, 10:25
1 MIN
 ISTORIA UNUI EȘEC: Afacerea care l-a ruinat pe Irinel Columbeanu, vândută de stat

Fabrica de materiale de construcții din Târgu-Cărbunești, judetul Gorj, care l-a adus pe Irinel Columbeanu în pragul sărăciei, a fost vândută. Din banii rezultați din această tranzacție, omul de afaceri nu se alege cu nimic. Fără casă, fără familie și fără bani, Irinel Columbeanu trăiește acum într-un azil de bătrâni din Ghermănești. În locul fabricii, care anunța revoluționarul ”columbeanit”, va funcționa o fabrică de mobilă care va face componente pentru IKEA.

În anul 2009, Irinel Columbeanu realiza în orasul Târgu-Cărbunești, din judetul Gorj, cea mai mare investiție privată din zonă. O fabrică de materiale de construcții, în care a investit aproape 8 milioane de euro, după cum anunța omul de afaceri. Aici, urma să fie produs ”columbeanitul”, un ciment care avea proprietatea de uscare rapidă.

Gorjul nu a fost ales întâmplător pentru producerea acestui material cu care omul de afaceri dorea să revoluționeze piața materialelor de construcții. În primul rând, materia primă era luată de la termocentralele din zonă, Turceni și Rovinari, fiind vorba despre cenușa rezultată în urma arderii cărbunelui. Apoi, exista și o legătură emoțională cu județul Gorj, localitatea Căpreni fiind locul în care s-a născut și a copilărit tatăl său, cel despre care se spune că l-ar fi ajutat cu cei mai mulți bani pentru realizarea acestei investiții.

Mai mult, pe mediaquality

Comentarii