De Business

Punem punctul pe știi

Jocurile de realitate virtuală aduc bani reali. Un basarabean şi-a extins afacerea de la Chişinău la Iaşi

vineri, 26 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 Jocurile de realitate virtuală aduc bani reali. Un basarabean şi-a extins afacerea de la Chişinău la Iaşi

Jocurile de realitate virtuală (VR) prind în rândul ieşenilor. Un moldovean de peste Prut care a deschis în Iaşi în urmă cu aproape doi ani o sală de jocuri bazate pe VR, sub numele Another world, în care a investit aproape 40.000 de euro, a spus pentru „Ziarul de Iaşi” că a obţinut rezultate bune până acum şi se declară mulţumit de evoluţia afacerii pe plan local. Ruslan Basoc este originar din Republica Moldova, având deschise două arene VR în Chişinău care merg bine, astfel că a decis să-şi extindă afacerea şi în afara graniţelor ţării.

Prin intermediul căştilor VR, utilizatorii simt că se află cu adevărat în mijlocul acţiunii: fiecare mişcare a capului este reflectată în realitatea alternativă, iar obiectele virtuale pot fi atinse şi manipulate cu ajutorul controlerelor. „În România, Iaşul este primul oraş în care am deschis arena, fiind un început măreţ în extinderea pe plan naţional.

În Republica Moldova avem deschise în Chişinău două arene care au un mare succes, motiv pentru care s-a ajuns la ideea de a ne extinde şi în România. Am ales Iaşul, având în vedere faptul că oraşul Iaşi este un centru universitar şi cultural, oferind un potenţial mare pentru atragerea participanţilor şi a susţinătorilor din regiune. Ideea iniţială a fost inspirată din modele şi tendinţe din SUA. Investiţiile pentru această afacere au ajuns la o sumă de 40.000 euro, spaţiul din Iaşi fiind inaugurat în aprilie 2022. Implementarea proiectului s-a ridicat la nivelul aşteptărilor noastre. Avem un rezultat pozitiv şi suntem mulţumiţi de cum a evoluat”, a precizat Ruslan Basoc pentru „Ziarul de Iaşi”.

Moldoveanul a ales ca locaţie pentru arena din Iaşi zona Ştefan cel Mare. Conceptul se adresează copiilor şi adulţilor deopotrivă, care, odată ajunşi la faţa locului, primesc nişte căşti şi vor trece instantaneu într-o altă lume, una virtuală, generată computerizat, un mediu care îi cucereşte pe utilizatori, susţine fondatorul. Ca să “păşească” în altă realitate trebuie să scoată înainte din buzunar 80 de lei.

„Este un loc potrivit pentru distracţie în rândul ieşenilor. Ei pot avea parte de experienţe cât mai reale în cadrul unei lumi virtuale prin intermediul jocurilor, experienţe care îi vor uimi. Sunt mai multe tipuri de jocuri, atât în echipă, cât şi unul contra celuilalt. Jocul durează în jur de 40-45 minute. Acest concept se adresează tuturor persoanelor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 65 de ani, iar clienţii noştri sunt în mod constant mulţumiţi de serviciile oferite, datorită unei game variate de jocuri, echipamentelor de ultimă generaţie şi atmosferei prietenoase. Competiţiile bine organizate şi evenimentele speciale adaugă valoare şi divertisment”, ne explică Ruslan Basoc, care a completat: „Având facilităţi moderne şi echipamente de vârf, ne diferenţiem prin designul şi conceptul nostru, creând o destinaţie de gaming care să se distingă şi să atragă pasionaţii din zonă.” 

Cititi si: Afacere inedită în Iaşi: “Camera de furie”. Dai 50 de lei şi spargi tot ce-ţi cade în mână. Cine sunt clienţii?

Comentarii