Judecătoarele care au condamnat mari corupţI sunt ţinute departe de posturile la Curtea de Apel Bucureşti

sâmbătă, 18 noiembrie 2023, 20:59
2 MIN
 Judecătoarele care au condamnat mari corupţI sunt ţinute departe de posturile la Curtea de Apel Bucureşti

Judecătoarele care au condamnat mari corupţi, precum Sorin Oprescu, Nelu Iordache sau Lucian Duţă, sunt împiedicate să-şi ocupe posturile la Curtea de Apel Bucureşti. La zece zile de la pronunţare, conducerea Curţii de Apel Bucureşti (CAB) refuză să pună în aplicare deciziile instanţei supreme şi ale Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care au stabilit reîncadrarea judecătoarelor Daniela Panioglu şi Nadia Guluţanu pe funcţiile anterioare, adică la Secţia a 2-a penală.

În ciuda deficitului de magistraţi şi a încărcăturii de dosare, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) amână, fără justificare, reîncadrarea judecătoarelor Panioglu şi Guluţanu, reprimite în magistratură după ce au câştigat câte patru dosare cu Inspecţia Judiciară.

PRESShub a întrebat CAB dacă a pus în executare deciziile Secţiei pentru judecători a CSM din 7 octombrie care au stabilit reîncadrarea celor două judecătoare în urma câştigării proceselor cu Inspecţia Judiciară la ÎCCJ.

Curtea de Apel Bucureşti ne-a transmis că „a luat act de hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, iar în acord cu dispoziţiile art. 7 alin. 1 şi art. 17 alin. 1 din Regulamentul de Ordine Interioară al Instanţelor Judecătoreşti urmează să avizeze componenţa secţiilor Curţii de Apel Bucureşti. Menţionăm, totodată, că pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti poate fi vizualizată componenţa actualizată a tuturor secţiilor Curţii de Apel Bucureşti”.

Potrivit instrucţiunilor, am verificat site-ul instituţiei, dar numele Panioglu şi Guluţanu nu apar printre judecătorii CAB. Din răspuns, practic, conducerea Curţii de Apel Bucureşti, asigurată de Liana Nicoleta Arsenie (foto) recunoaşte că nu a pus în mod efectiv hotărârile instanţei supreme în executare şi nu le-au repus în funcţie, la secţia de unde au fost suspendate.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

 

Comentarii