Judecător de la Curtea de Apel Iaşi, eliberat din funcţie de preşedintele Iohannis

vineri, 31 martie 2023, 13:19
2 MIN
 Judecător de la Curtea de Apel Iaşi, eliberat din funcţie de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcţie a mai multor magistraţi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Alina-Maria Mocanu – judecător la Judecătoria Răcari; Nelu-Iustinian Obreja-Manolache – judecător la Curtea de Apel Iaşi, preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a acestei instanţe; Codruţa-Elena Muntean – judecător la Tribunalul Sibiu; Petrina Moş – judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Braşov; Mara Artemis Simona – judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Braşov; Marioara-Carmen Tomescu – judecător cu grad profesional de curte de apel la Curtea de Apel Craiova; Steluţa-Mirela Păun – judecător la Curtea de Apel Bucureşti; Leontina Crăciunescu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alina-Maria Mocanu a fost eliberată din funcţia de judecător ca urmare a demisiei, iar ceilalţi şapte magistraţi au fost eliberaţi din funcţii în urma pensionării.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretul privind înaintarea în gradul de contraamiral – cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă – cu o stea Marian Săvulescu din Ministerul Apărării Naţionale. Şeful statului a semnat şi decretul privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, colonelului Gabriel Văduva din Ministerul Apărării Naţionale. AGERPRES

Comentarii