Judecătorul Cristi Dănileţ, exclus din magistratură pentru filmuleţe publicate pe TikTok

luni, 13 decembrie 2021, 19:32
1 MIN
 Judecătorul Cristi Dănileţ, exclus din magistratură pentru filmuleţe publicate pe TikTok

Consiliul Superior al Magstraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”. Judecătorul precizează că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok. 

Decizia CSM nu este definitivă.

Secţia pentru judecători a CSM a luat decizia de excludere a lui Danileţ din magistratură cu majoritate de voturi. Unii membri CSM au pledat fie pentru respingherea acţiunii disciplinare.

Judecătorul a anunţat deja că va ataca decizia. 

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmuleţe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul, în celălalalt curăţ o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmaţie în legătură cu justiţia şi imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viaţa prea privată pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reţinută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”. Soluţia s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecţia Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ şi sunt sigur că se va remedia această soluţie”, a transmis judecătorul. 

 

Comentarii