Kievul susţine că Jirinovski a fost asasinat pe 25 martie. Cu ce ar fi greşit politicianul rus

joi, 07 aprilie 2022, 13:15
2 MIN
 Kievul susţine că Jirinovski a fost asasinat pe 25 martie. Cu ce ar fi greşit politicianul rus

Centrul pentru Contracararea Dezinformării din cadrul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (CDC) susţine că ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski nu ar fi murit de moarte naturală, aşa cum se anunţase iniţial în spaţiul public, ci ar fi fost lichidat de autorităţile ruse, informează zn.ua.

„Jirinovski a fost un membru al cercului de apropiaţi ai liderului de la Kremlin şi ştia despre planurile lui Putin… Jirinovski a devenit periculos pentru Kremlin şi, prin urmare, a fost luată decizia de a-l elimina”, a menţionat CDC citat de Ziare.com.

Potrivit sursei citate, lui Jirinovski i s-ar fi tras moartea de la faptul că „nu a putut ascunde secrete în discursurile sale zgomotoase”. Exista chiar un mit despre el, potrivit căruia rusul ar fi putut prezice viitorul.

Mai mult, în timp ce se afla în spital, Jirinovski a ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru că a prezis, într-un discurs din 27 decembrie 2021, data la care armata rusă urma să invadeze în masă estul Ucrainei: "La ora 4 dimineaţa, pe 22 februarie, veţi simţi noua noastră politică. Aş vrea ca 2022 să fie un an paşnic. Nu va fi paşnic", după cum a relatat Telegraph.

„Politicianul nu a putut ascunde aceste secrete în discursurile sale zgomotoase. Una dintre declaraţiile zgomotoase despre războiul dintre Federaţia Rusă şi Ucraina a fost făcută de politician în 2008. Apoi în 2012, el a menţionat că Peninsula Crimeea se va întoarce în Rusia. În 2020 a vorbit despre împărţirea Ucrainei în trei: Galiţia, Rusia Mică şi Novorossia”, a reamintit CRC.

Centrul pentru Contracararea Dezinformării susţine că adevărata dată a morţii lui Jirinovski este 25 martie, cu toate că în ziua respectivă în spaţiul public informaţiile despre moartea sa erau contradictorii.

„În 25 martie, vestea morţii politicianului s-a răspândit pe internet. Dar propaganda rusă nu a vrut să umbrească 'succesele operaţiunii militare speciale'”, se arată în raportul emis de CDC.

Reamintim că după ce, în urmă cu aproape două săptămâni, apăruseră în spaţiul public o serie de informaţii contradictorii cu privire la moartea ultranaţionalistului rus Vladimir Jirinovski, preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a confirmat, miercuri, că liderul Partidului Naţionalist din Rusia a murit după "o boală lungă şi dureroasă”.

Comentarii