Klaus Iohannis l-a sunat pe Viktor Orban ca să îi mulțumească pentru ajutor

vineri, 15 octombrie 2021, 21:06
2 MIN
 Klaus Iohannis l-a sunat pe Viktor Orban ca să îi mulțumească pentru ajutor

Președintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu premierul Ungariei, Viktor Orban, la inițiativa părții române, ca să îi mulțumească pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români cu COVID, informează Administrația prezidențială.

„Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19. Președintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen”, se arată în comunicat.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Klaus Iohannis a avut un discurs dur la adresa Ungariei, la Aachen, unde a participat la Charlemagne Prize Forum on Europe (Forumul European Carol cel Mare), un eveniment tradițional organizat în marja decernării premiului Carol cel Mare. El a fost întrebat, în cadrul dezbaterii de la Aachen, de “un vecin care are uneori atitudine antieuropeană şi care pune sub semnul întrebării frontierele Trianonului”.

“Este puțin ca într-o familie, unde, la întâlnirea de familie, cei mai mulți au un văr de-al doilea, de-al treilea, care din cinci în cinci minute calcă în străchini, dar oricum nu-l dăm afară, că e rudă. Încercăm să-i mai dăm lecții, să-l integrăm, să-l liniștim, asta este rețeta cred. Eu nu susțin ideea de eliminare, de înlăturare din organizație, pedepsele de așa natură nu aduc rezultatele scontate de mulți. Eu cred că trebuie să le spunem foarte clar acestor oameni în față care sunt așteptările și să continuăm procesul“, a răspuns Klaus Iohannis.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii