L-am prins pe Măricel cu laudele pe vine

marți, 04 decembrie 2018, 02:49
3 MIN
 L-am prins pe Măricel cu laudele pe vine

Dacă tot a trecut cum a trecut şi Ziua Naţională, dar şi zbuciumul aferent, haideţi să tragem şi noi o concluziune mai la rece, detaşaţi de zgomotul specific, azi la câteva zile distanţă, ca să putem fi mai detaşaţi olecuţă de multiplele sentimente patriotice.

Iar cea mai importantă observaţiune ar fi aceea că, dacă prin primăvară şeful judeţului se lăuda ba că vine Parlamentul în şedinţă festivă aici, ba că Guvernul ţine adunare centenară la Iaşi, de ziceam că n-o să poată duce oraşul atâta greutate politică în spate, ei bine, iaca, stimaţi telespectatori, că Iaşul în final şi Măricel de la Cejău în particular nu au avut parte de nimica nimicuţa, şi de absolutamente niciun invitat, nici măcar unul mai mic, de sămânţă.

Ce mai, nene Măricel, mai mare ruşinea, nu alta. Hai că la Mihăiţă la premărie înţelegem că n-a fost nimeni, că el e orfan politic şi de mamă şi de tată, dar la şeful de judeţ ne-am fi aşteptat măcar la o Dăncilă sau Vâlcov, semn că Iaşul e încă în cărţi.

Tanti Veorica s-a oprit însă la Focşani, la baronul Hoprişan, lăsându-l pe Măricel iar cu marfa-n soarele cu dinţi. Ce să însemne asta, pentru Iaşi, în general? Sigur bine, nu.

Iar ca sfat pentru Măricel: nene, lasă-l odată baltă pe Dragnea şi pe marioneta lui, că faci Iaşul de ruşine susţinându-i pe degeaba. Doi la mână: aşa îi vei lua piuitul şi lui Mihăiţă, lăsându-l fără vuvuzea…

…Şi pe Mihăiţă cu capu-n nisip

Şi dacă tot vorbim de Ziua Naţională, nu putem lăsa să treacă treaba asta înălţătoare fără să ridicăm una la fileu şi pentru Mihăiţă, la care să dea cu capul, ca la miuţă. Premare la care, aşa cum spuneam nu de mult, observăm că capătă tot mai mult apucături precum ale lui Dragnea sau Tudorel.

Ultima din ele: a restricţionat-o pe pagina lui de persoană publică pe facebook pe autoarea paginii de facebook "Iaşi", grupul quality cel mai citit din oraş, totul după o serie de postări critice dar foarte la obiect ale acesteia la adresa Iaşului şi premarelui. Iaca şi bucata ce l-ar fi deranjat pe premare, cu foto de alături: «"Să le fie ruşine lor".  Lor, cui? Dvs. sunteţi unul dintre aleşii acestei ţări şi cel mai mare al Iaşului, în prezent. Ruşinea ar trebui să vă fie şi a dvs., fiindcă Iaşul arată aşa cum vedeţi mai jos, exact ca acum 100 de ani! Acesta-i Iaşul de care vă ascundeţi. De fapt, o parte din el. Aici aveţi vreun argument?»

Brava, madam: bine zis, corect punctat! Ei, Mihăiţă, gata: poţi scoate acuma capul din nisip! Ce să fie? Nu-i nimic: a trecut acceleratu'…

Comentarii