La Bârlad s-a inventat votul la geam pentru consilierii fără certificat verde!

vineri, 29 octombrie 2021, 19:58
2 MIN
 La Bârlad s-a inventat votul la geam pentru consilierii fără certificat verde!

Mai mulţi consilieri locali din Bârlad au fost nevoiţi să voteze, joi seara, mai multe proiecte la geamul Primăriei, după ce li s-a refuzat accesul în clădirea instituţiei pentru că nu aveau certificat verde, relatează Vremeanoua.ro.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în timpul unei şedinţei online care a avut loc în cursul zilei de ieri, în condiţiile în care cel puţin cinci din cele peste 40 de proiecte de hotărâre aveau neapărată nevoie, conform legii, de votul exprimat în mod secret de fiecare consilier.

Aşa că s-a stabilit ca toţi consilierii să vină la sediul Primăriei, fizic, şi să vină pe rând la geam, să îşi menţioneze votul pe un buletin de vot şi apoi să îl introducă în urna scoasă pe pervaz de un consilier local liberal vaccinat şi membru al Comisiei de Validare a voturilor.

Reamintim că, potrivit noilor restricţii intrate în vigoare de luni pentru o perioadă de 30 de zile, accesul tuturor persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public, este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

De asemenea, restricţiile mai prevăd instituirea carantinei de noapte, între orele 22.00 şi 05.00, cu unele excepţii. Persoanele vaccinate sau trecute prin boală sunt exceptate de la măsura carantinei de noapte.

Totodată, se propune instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun. Cu unele excepţii.

Comentarii