De Business

Punem punctul pe știi

La ce preţuri puteţi cumpăra carnea de miel din pieţele şi supermarketurile din Iaşi

La achiziţia de cantităţi mai mari pieţarii sunt dispuşi să mai lase la preţ.

sâmbătă, 20 aprilie 2019, 01:50
3 MIN
 La ce preţuri puteţi cumpăra carnea de miel din pieţele şi supermarketurile din Iaşi

În Vinerea Mare pentru catolici şi cu o săptămână înainte de Paştele ortodox, pieţele şi supermarketurile au fost luate cu asalt de către ieşeni în căutarea cărnii de miel sau oaie. În pieţe, preţul cărnii de miel este acelaşi, 25 de lei pentru orice parte a mielului, pieţarii fiind de acord să mai lase din preţ doar dacă se achiziţionează cantităţi mai mari. Chiar şi aşa, în cazul achiziţionării unei carcase întregi, de aproximativ 15 kg, preţul nu coboară sub 22 de lei. 

În supermarketuri oferta pentru carne de miel este relativ limitată cu mai bine de o săptămână înainte de Paştele ortodox, o parte dintre agenţii comerciali anunţând că oferta se va diversifica de săptămâna viitoare. Un exemplu sunt magazinele Lidl, vineri dimineaţă, în rafturile magazinelor mielul fiind de negăsit. Pe site-ul oficial Lidl este anunţat faptul că abia de luni vor putea fi găsite produse din miel, însă oferta este limitată. Astfel, drobul proaspăt de miel în caserole de 1 kg va putea fi găsit de luni la preţul de 14,99 de lei, iar organele de miel la 12,99 de lei pe kg. La magazinul Kaufland din Nicolina, vineri dimineaţă puteau fi găsite patru produse din miel. Astfel, un sfert de miel posterior cu cap, în vid, fără să se spefice gramajul, preţul era de 30,99 de lei, iar un sfert de miel anterior, de asemenea vidat, preţul era vineri de 27,99 de lei. La magazinul Kaufland din Nicolina puteau fi găsite şi produsele: pastramă berbecuţ, la 59,99 de lei pe kg, dar şi frigărui berbecuţ, tot la 59,99 de lei pe kg.

Carnea de oaie, mult mai ieftină decât cea de miel

Cea mai diversă ofertă în ceea ce priveşte carnea de miel şi oaie putea fi găsită vineri la magazinul Carrefour Felicia. Astfel, în pachete preambalate, în vid, pieptul de oaie se găsea la 19,49 de lei pe kg, pulpa de oaie la 21,99 de lei, iar cotletul de oaie la 21,97 de lei. Tot produse din oaie, de această dată vrac, puteau fi găsite produsele: spată oaie cu os la 18,99 de lei, cotlet oaie cu os la 21,97 de lei, piept oaie cu os la 19,49 de lei şi pulpă oaie cu os la 21,99 de lei.  Pentru carnea de miel, ieşenii puteau alege vineri dintre două sortimente. Astfel, la vrac puteau să achiziţioneze piept miel os la 28,99 de lei pe kilogram, pulpă miel cu os la 38,99 de lei şi cotlet miel la 38,99 de lei. Într-o altă zonă a magazinului, ieşenii puteau achiziţiona şi carne de miel bio, la 29,99 de lei pe kilogram pentru o carcasă. De asemenea, sfertul posterior cu cap de miel bio putea fi găsit la preţul de 49,99 de lei, capul de miel la 6,99 de lei şi organele la 32,99 de lei pe kg.

Pentru miel „pe alese” te trezeşti de dimineaţă

În pieţele ieşene preţul unui kilogram de carne de miel este de 25 de lei, însă, în funcţie de cantitatea cumpărată sau de părţile din animal pe care şi le doreşte fiecare, o parte dintre pieţari mai sunt de acord să mai lase din preţ. Un exemplu este Piaţa din Nicolina, acolo unde, dacă cumpărai vineri cel puţin o carcasă de miel întreagă, pieţarii erau de acord să mai reducă doi sau chiar trei lei din preţul unui kilogram. Totuşi, pentru cantităţile mici, preţul rămânea de 25 de lei pentru un kilogram, indiferent de partea de miel cumpărată. De asemenea, pentru a găsi miel „pe alese”, comercianţii recomandă ca ieşenii să vină la cumpărături înainte de ora 10.00, în piaţa din Alexandru, în jurul orei 11.00 mai putând fi găsite doar câteva carcase şi câteva bucăţi de carne de miel, o bună parte dintre comercianţi epuizându-şi deja marfa.

 

 

Comentarii