Laborator de ultimă generaţie în domeniul auto inaugurat ieri la Universitatea Tehnică

vineri, 13 iulie 2018, 20:45
1 MIN
 Laborator de ultimă generaţie în domeniul auto inaugurat ieri la Universitatea Tehnică

Politehnica ieşeană a inaugurat ieri un laborator de ultimă generaţie amenajat în parteneriat cu societatea Continental Automotive Iaşi. Festivitatea de inaugurare a avut loc în cadrul evenimentului „Artificial Intelligence toward Automated Driving“, eveniment organizat de către Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“. 

La eveniment, în Sala Consiliului ETTI din Corpul A, au participat prof. dr.ing. Daniela Tărniceriu, decanul ETTI, prof. dr.ing. Irina Lungu, prorector TUIASI, alături de trei reprezentanţi ai companiei Continental. Laboratorul de ultimă generaţie este destinat aplicaţiilor din domeniul auto. La nivelul facultăţii ETTI, încă din anul 2012 se desfăşoară sub formă de cercuri studenţeşti şi practică studeţească o serie de cursuri practice specifice în cadrul programului Continental Learning Program, reprezentanţii TUIASI menţionând că numărul participanţilor este tot mai mare de la an la an.

„Acest eveniment este un rezultat al cooperării dintre facultatea noastră şi compania Continental. Laboratorul va fi folosit în scop didactic, de obicei după-amiaza se ţin aceste cursuri pe domeniul programare pentru automotive. Cei de la Continental au amenajat sala în totalitate, au adus atât mobilierul, cât şi tehnica de calcul“, a precizat decanul Daniela Tărniceriu. Reprezentanţii ETTI au precizat că, în urma colaborării îndelungate cu compania ieşeană, 30% din numărul total al angajaţilor Continental de la Iaşi sunt absolvenţi de Electronică. 

 

 

Comentarii