Laura Kovesi, şefa Parchetului European, a câştigat ultimul proces cu Netejoru

marți, 13 septembrie 2022, 12:29
1 MIN
 Laura Kovesi, şefa Parchetului European, a câştigat ultimul proces cu Netejoru

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară în ultimul dosar al fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Respinge recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva încheierii din 24 noiembrie 2021 şi a hotărârii nr. 14P din 8 decembrie 2021 pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară, în dosarul nr. 1/P/2018, ca nefondat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Astfel, Laura Kovesi nu mai este cercetată disciplinar ca urmare a acţiunilor deschise de fostul şef al Inspecţiei Judiciare, judecătorul pensionat Lucian Netejoru.

Actual procuror-şef european, Kovesi a câştigat 44 de verificări disciplinare, toate declanşate împotriva ei, de când a fost demisă din fruntea DNA.

În acest ultim proces, inspectorii lui Netejoru au acuzat-o pe Kovesi că ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare de incompatibilitate, precum şi de inserarea într-un comunicat de presă a unor pasaje din înregistrările unor discuţii purtate la sediul DNA Ploieşti.

SURSA: presshub.ro

Comentarii