Legume congelate contaminate retrase din marile magazinele

marți, 28 noiembrie 2023, 13:39
1 MIN
 Legume congelate contaminate retrase din marile magazinele

Legume congelate contaminate au fost retrase din marile magazinele din Marea Britanie. Aceste alimente sunt folosite des în bucătărie, fiind o modalitate rapidă de a prepara o mâncare. Mai multe loturi de legume congelate contaminate au fost retrase de pe piaţă, după ce s-a descoperit că sunt periculoase pentru consum. 

Cel mai mare retailer de pe piaţa din Marea Britanie, Tesco, a retras de urgenţă pachetele de mazăre congelată, de teamă că acestea sunt contaminate cu un „tip necunoscut de boabe”. Supermarketul a dat ambalajelor de mazăre Growers Harvest Garden Peas un avertisment de „a nu se consuma”, deoarece ar putea fi nesigură pentru consum. 

În total, 18 loturi de mazăre congelată sunt afectate de această rechemare, cu date de valabilitate până în ianuarie, februarie, martie şi aprilie 2025, conform dailymail.co.uk. Oficialii Agenţiei pentru Standardele Alimentare (FSA), care a publicat alerta, au avertizat persoanele care au cumpărat acest produs să nu îl consume. Tesco a emis un anunţ la punctul de vânzare pe site-ul său şi pe reţelele de socializare, explicând de ce produsele sunt retrase şi ce trebuie să facă cei care le-au cumpărat.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii