Leonid Volkov, un apropiat al lui Navalnîi, a fost atacat cu ciocanul

marți, 12 martie 2024, 23:11
2 MIN
 Leonid Volkov, un apropiat al lui Navalnîi, a fost atacat cu ciocanul

Leonid Volkov, un apropiat al opozantului rus Alexei Navalnîi mort luna trecută, a fost atacat marți cu un ciocan în capitala lituaniană Vilnius, a spus Kira Iarmiș, fostă purtătoare de cuvânt a lui Navalnîi.

„Leonid Volkov tocmai a fost atacat în fața casei sale. Cineva a spart geamul unei mașini și i-a stropit lacrimogen în ochi, după care atacatorul a început să-l lovească pe Leonid cu un ciocan. Leonid este acum acasă, poliția și ambulanța sunt în drum spre el”, a scris ea pe X, fost Twitter, potrivit Hotnews.

Poliția din Lituania a spus că a fost informată că un bărbat a fost bătut în apropierea casei sale, iar ofițerii investighează, potrivit Reuters.

Volkov locuiește în Lituania, țară membră NATO, după ce a fugit din Rusia.

Leonid Volkov, şeful de cabinet al lui Navalnîi şi o figură de prim rang a mişcării sale, a anunțat în 2023 că a decis să-şi suspende activitatea publică în calitate de preşedinte al Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalnîi, după ce a cerut Uniunii Europene să ridice sancţiunile împotriva lui Mihail Fridman, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia.

Volkov a îndemnat UE să extindă în mod semnificativ numărul de ruşi vizaţi de sancţiuni, dar şi să faciliteze ridicarea sancţiunilor pentru persoanele care au condamnat public războiul din Ucraina şi s-au despărţit de Putin. El a pledat în special pentru eliminarea sancţiunilor împotriva lui Fridman, născut în Ucraina, numindu-l un liberal care s-a distanţat întotdeauna de Putin.

Navalnîi, cel mai proeminent opozant al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a murit luna trecută, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penală din Arctica. Susținătorii săi au susținut că a fost ucis.

Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea sa.

Comentarii