Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fost depuse la Parlament

luni, 18 octombrie 2021, 10:41
2 MIN
 Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fost depuse la Parlament

Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fosti depuse luni la Parlament, conducerile celor două Camere urmând să stabilească data şedinţei în care va fi dat votul de învestitură. 

Premierul desemnat Dacian Cioloş a precizat, după depunerea documentelor la Parlament, referindu-se la programul de guvernare, că în situaţii execepţionale, e nevoie de măsuri excepţionale. Noul Cabinet include şase miniştri care au făcut parte şi din Guvernul Cîţu În ceea ce priveşte programul de guvernare, USR susţine că Guvernul „va trebui să repună politica publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor”

De asemenea, propune patru măsuri „urgente” pentru rezolvarea crizei preţurilor la energie, printre care scăderea TVA, subvenţii pentru CET-uri şi credit fiscal pentru întreprinderi. Programul de guvernare al USR reia principalele promisiuni din campania electorală: alegerea primarilor în două tururi şi desfiinţarea pensiilor speciale.

USR vrea şi ca fondurile publice pentru culte să fie alocate după proceduri identice celor utilizate în acordarea de fonduri europene şi susţine audit pentru PNDL 1, PNDL 2, investiţiile realizate în ultimii nouă ani prin Compania Naţională de Investiţii şi cheltuirea fondurilor ANL în perioada 2013-2021. ”Sperăm că, în ultimul ceas, partidele parlamentare vor da dovadă de responsabilitate şi nu vor mai prelungi criza politică”, a declarat premierul desemnat.

Cititi si: Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare vor fi depuse astazi la Parlament

Comentarii