LIVE – Paradă militară 1 Decembrie: Mii de ieşeni s-au strâns ca să urmărească manifestările dedicate Zilei Naţionale

joi, 01 decembrie 2022, 10:57
3 MIN
 LIVE – Paradă militară 1 Decembrie: Mii de ieşeni s-au strâns ca să urmărească manifestările dedicate Zilei Naţionale

Câteva mii de ieşeni s-au adunat în faţa sediului Consiliului Judeţean pentru a urmări manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Astăzi, peste 250 de militari şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor defila pe bulevardul Anastasie Panu.

Cititi si: Imagini de la Parada de 1 Decembrie din Iaşi cu tehnica de lupta avansată

UPDATE: O apariţie inedită la Parada militară de 1 Decembrie a fost maşina Penitenciarului. Mulţi politicieni, prezenţi la manifestaţii, s-au uitat lung după ea.

Cititi si: Peste 5.000 de porţii cu fasole şi cârnaţi au fost distribuite gratuit în faţa Palatului Culturii

UPDATE: Au fost depuse coroane de flori la Statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din partea Parlamentului, a administraţiei locale (Prefectură, CJ şi Primărie) şi a Garnizoanei Iaşi.

Vezi mai multe imagini de la eveniment aici

UPDATE: Și presedintele CJ, Costel Alexe, a reiterat în discursul lui ideea unității inclusiv politice. Pe parcursul și la finalul alocuțiunii s-au putut auzi huiduieli. Ulterior a luat cuvântul primarul Mihai Chirica, a urmat IPS mitropolitului Teofan și PS episcopului Păulet. "Cred într-o Românie mândră și prosperă cu românii uniți sub același drapel. Iașul mai are multe de spus României", a declarat primarul.

Vezi mai multe imagini de la Parada militara de la Iasi aici

UPDATE: Seria alocuțiunilor este deschisă de prefectul Bogdan Cojocaru. "Au fost ani dificili și tocmai de aceea acum avem nevoie să fim uniți, ca înaintașii noștri", a spus el.

TEXT INITIAL: În ceea ce priveşte tehnica militară, ieşenii vor putea să vadă 3 URO VAMTAC, 3 TABC, 7 TAB 77, 2 TAB C-79, 3 autocamioane DAC 665T, 15 autospeciale de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ATV şi 5 autoturisme de intervenţie de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, 5 autospeciale de Poliţie, 4 autospeciale de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, 3 autospeciale de la Penitenciarul Iaşi, 2 autospeciale de la Direcţia Regională de Informaţii Moldova-Nord, 4 autospeciale de la Poliţia Locală, se mai spune în comunicat.

”În funcţie de condiţiile meteorologice, ne dorim ca parada să fie completată cu un survol al unor elicoptere ale Ministerului Apărării Naţionale. Totodată, de Ziua Naţională, de la ora 18.30, va fi organizată şi retragerea cu torţe pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii”, a completat prefectul judeţului Iaşi. 

Pe unde nu se trece cu maşina

Pentru desfăşurarea acestor manifestări, Primăria Iaşi a anunţat că circulaţia rutieră va fi închisă, în funcţie de necesităţi, în Piaţa Palatului Culturii, între liniile de tramvai, şi strada Anastasie Panu în perioada 30 noiembrie ora 8:00 – 1 Decembrie, ora 18:00, în vederea amplasării gardurilor de protecţie, precum şi pe prima bandă a străzii Anastasie Panu, în faţa Casei Pătrate, în vederea amplasării scenei oficiale.

În ziua de 1 Decembrie, traficul auto va fi restricţionat între orele 6.30-14.30 pe strada Anastasie Panu, de la intersecţia cu strada Elena Doamna până la intersecţia cu strada Palat, precum şi această din urmă stradă până în Podu-Roş.

De asemenea, circulaţia auto şi a tramvaielor va fi oprită, în funcţie de necesităţi, între orele 19.00 şi 19.30, pe traseul Piaţa Unirii – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – Piaţa Palatului Culturii, pentru Retragerea cu torţe. 

 

 

 

Comentarii