Luni începe etapa a treia de vaccinare. Vom avea doze suplimentare de la Pfizer

joi, 11 martie 2021, 23:21
2 MIN
 Luni începe etapa a treia de vaccinare. Vom avea doze suplimentare de la Pfizer

Premierul Florin Citu a declarat ca de luni va incepe oficial etapa a treia de vaccinare, cea in care oricine doreste se va putea vaccina impotriva COVID-19.

In ceea ce priveste vaccinul de la AstraZeneca, Citu a explicat ca in Romania nu au ajuns doze din lotul a carui administrare a fost suspendata in strainatate.

"Din informatiile pe care le avem in acest moment, lotul respectiv, din care au aparut acele probleme, nu a fost distribuit in Romania. Repet, vom vedea ce decizie vom lua, dar campania de vaccinare merge mai departe. Am anuntat astazi ca primim suplimentar in martie 170.000 de doze de la Pfizer. Dupa cum stiti, in ianuarie am fost de acord sa suplimentam dozele de Pfizer cu 8 milioane, care vor incepe din aprilie, deci nu exista nicio problema pentru Romania sa continue in acelasi ritm campania de vaccinare. Stiti foarte bine ca este o campanie de succes si o facem pentru ca, cu cat vaccinam mai multi oameni, cu atat ne permitem sa tinem economia deschisa, sa revenim la normal mai repede", a declarat Florin Citu.

Premierul a subliniat ca de luni va incepe cea de-a treia etapa de vaccinare. "Este cert, de luni incolo incepem etapa a treia. Initial aveam pana la finalul lui martie doar 2,4 milioane de doze de vaccin pe care stiam ca le primim. Acum ar trebui sa fie 2,6 milioane doar in luna martie si initial incepeam cu etapa 3-a. Vom incepe cu etapa a treia, cu toata lumea, de luni, tocmai pentru a ne asigura ca ajungem mai repede la normal", a sustinut el.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii