Mai avem echipă de play-off?

marți, 05 februarie 2019, 02:43
4 MIN
 Mai avem echipă de play-off?

 

 Dinamo – Poli Iaşi 3-0 (1-0), în etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal. Poli a pierdut fără drept de apel în faţa unei echipe create peste noapte de Mircea Rednic. Iaşul a trimis un singur şut pe poartă, gazdele irosind alte ocazii mari

Dinamo: Mc Dermott – Sorescu, Klimavicius, R. Grigore, Aliji – I. Filip – Zenke (’63 – D. Popa), Ait–Atmane (’53 – Mustoe), Nistor, Jaadi – Montini (’75 –  N’Diaye). Antrenor: Mircea Rednic.

Poli: Rusu – Gallego (’30 – Bosoi), Gardoş, Frăsinescu, Sin – Qaka, Cioinac – Platini, Flores (’73 – Enoh), Petre – Sanoh (’61 – Burlacu). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Filip (’29), Klimavicius (’36), Grigore (’59), Nistor (’81) – Gardoş (’80), Qaka (’82), Frăsinescu (’86).

Arbitri: Horaţiu Feşnic, Valentin Avram, Alexandru Cerei.

 

1-0, min. 7: Zenke centrează de pe dreapta după un corner bătut scurt, Montini reia de la bara a doua, din careul mic, de lângă Gallego;

2-0, min. 69: Montini a finalizat cu poarta goală o acţiune iniţiată de Popa şi rafinată de Nistor;

3-0, min. 90^3: Popa îl fentează pe Frăsinescu şi şutează printre picioarele lui Gardoş.

 

Extrem de rar, s-a întâmplat ca Poli să fie văzută de multă lume favorită în vreun duel din deplasare cu Dinamo. Aseară a fost unul dintre cazuri.  Iaşul, formată sută la sută după gusturile lui Stoican, avea mai multe atuuri: linişte la vârful clubului, salarii la zi, deplasare cu trei zile înainte de meci şi, mai ales, un adversar format peste noapte de Rednic, care a trimis în teren 11 jucători care nu au prins poza din startul sezonului!

Startul nu a confirmat aşteptările. Dinamo a început în forţă, iar Poli a fost palidă. Iureşul gazdelor a generat mai multe ocazii mari – Zenke – min. 7 şi 12 (Rusu a parat excelent) şi Montini (’12), care a trimis pe lângă poartă – şi un gol, marcat de Montini (‘7).

Bucureştenii au schimbat apoi registrul, lăsând iniţiativa oaspeţilor şi mizând pe contraatac. Oaspeţii nu au fost în stare să profite, dominarea, lipsită de incisivitate, generând un singur şut (!) şi acela mult peste poartă, semnat de Qaka (’31). Ocaziile au apărut tot la poarta moldovenilor: Rusu a avut o nouă intervenţie bună în faţa lui Montini (’34), italianul a şutat apoi pe lângă poartă (’40), iar portarul Politehnicii a parat şutul lui Nistor (‘45^1).

Surclasaţi la statistică în primul act (1-6 la şuturi, 0-4 la încercări cadrate), oaspeţii au intrat mai vii în actul secund, reuşind să trimită primul şut pe poartă, prin Cioinac (’54). Focul a fost de paie, atacul Iaşului, bont fără Cristea, nemaireuşind să cadreze până la final! Restantă a fost şi apărarea, depăşită extrem de uşor în minutele 69 şi în prelungiri, când Montini şi Popa au parafat un scor neverosimil, de forfait.Politehnica ratează astfel total startul în 2019, irosind un uriaş prilej de a bate o trupă în formare şi a ajunge la un singur punct de play-off.

 

Gardoş, în sânge

 

^ În prima repriză s-au derulat două faze controversate. La gol, Gallego a pierdut extrem de uşor duelul aerian cu Montini, spaniolul fiind jenat. Deşi ieşeanul nu a protestat, iar unii specialişti au considerat că golul a fost valabil,iar  fostul arbitru Ion Crăciunescu a spus că trebuia acordat fault în atac. Apoi, în minutul 25, Grigore l-a lovit cu cotul, involuntar, pe Gardoş, în careu, după ce ultimul îl jenase. Ieşeanului i-a curs sânge din nas circa cinci minute, revenind apoi pe teren. La acea fază, Crăciunescu a spus că se impunea fault în atac şi eliminarea lui Grigore. ^ În condiţiile plecării la Craiova a lui Andrei Cristea, Frăsinescu a purtat banderola oaspeţilor. ^ Oaspeţii au evoluat în echipament complet negru. ^ Dintre cei şapte jucători aduşi în această iarnă, Stoican a contat pe Gardoş şi Burlacu, intrat pe parcurs. Pe banca de rezerve a stat o altă noutate, Miño. Rezerve neutilizate au mai fost Mihăescu, Zaharia şi Bădic. ^ Patru ieşeni au trecut pe la Dinamo: antrenorul Stoican, fost jucător şi tehnician al “câinilor”, antrenorul de portari Benone Dohot, care a apărat în “Groapă”, Patrick Petre, format chiar de “câini” şi Cioinac, care a bifat un singur joc la Dinamo, fiind dat afară după ce a dat un autogol şi a comis un penalty într-un meci cu Viitorul.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Mircea Rednic: “Am făcut o primă repriză foarte bună. Păcat că nu am dat al doilea gol, pentru a se descoperi şi mai tare. Trebuie însă să avem răbdare. A fost un singur meci şi am întâlnit un adversar care nu că a venit relaxat, dar nu ne-a tratat destul de serios. Ştiind că au jucători tehnici de la mijloc în sus, am făcut presing avansat, de la fundaşi şi mijlocaşi, să nu-i lăsăm să-şi pună în valoare calităţile. Puteam mult mai mult pe contraatac, însă unii s-au scărpinat invers”.

Flavius Stoican: “Azi n-am prins o zi reuşită. Am pierdut pe neatenţii. Per total, a fost un joc echilibrat, scorul fiind mult prea aspru. Trebuie să vedem unde am greşit, să ne dorim mai mult, mai ales la jucătorii de atac. Nu trebuie să ne doboare o înfrângere. Mai avem însă şanse pentru play-off. Nu trebuie să renunţăm, putem face maxim din cele patru meciuri rămase”.

Comentarii