Mai mulţi angajaţi din sistemul feroviar, prinşi băuţi în timpul serviciului

marți, 17 octombrie 2023, 09:27
2 MIN
 Mai mulţi angajaţi din sistemul feroviar, prinşi băuţi în timpul serviciului

Mai mulţi angajaţi din sistemul feroviar din Galaţi au fost prinşi într-o situaţie jenantă, în timpul programului lor de lucru. Conform informaţiilor furnizate de poliţiştii de la Transporturi, care au desfăşurat ample verificări pentru a asigura respectarea regulilor de securitate şi prevenirea riscurilor de accidente în sectorul feroviar, mai mulţi angajaţi s-au dovedit a fi în stare de ebrietate în timpul serviciului, scrie viaţa-libera.ro. Aceste controale au avut un caracter naţional şi au vizat peste o mie de angajaţi din întreg sistemul feroviar al ţării.

Poliţiştii au efectuat verificări minuţioase la gări, depouri, trenuri şi alte obiective legate de infrastructura căilor ferate din România, dezvăluind o realitate îngrijorătoare. Deşi ar fi de aşteptat ca la locurile de muncă în care se impune un grad maxim de securitate şi vigilenţă, angajaţii să fie în cea mai bună formă, se pare că unii dintre ei consumă alcool sau vin la serviciu sub influenţa alcoolului.

Scopul acestei acţiuni a poliţiei a fost de a preveni accidentele feroviare, riscurile profesionale şi de a asigura siguranţa lucrătorilor în timpul serviciului. Rezultatele controalelor au fost mai mult decât edificatoare, cu un număr de 18 angajaţi sub influenţa alcoolului, din care trei erau din zona Galaţiului. Aceştia sunt acum sub investigaţie penală.

Unul dintre cazurile notabile implică şeful unei echipe de întreţinere din Galaţi, care, în ciuda faptului că era în timpul serviciului, a fost găsit sub influenţa alcoolului, în timp ce trebuia să coordoneze intervenţiile pentru reparaţii la garniturile de tren. Acest bărbat a fost pus sub acuzare şi se confruntă cu consecinţe legale grave.

De asemenea, o angajată din Gara Barboşi din Galaţi a fost depistată în stare de ebrietate la locul de muncă. După testarea cu aparatul etilotest, s-a confirmat că aceasta consumase alcool, iar ea a fost transportată la un spital din Galaţi în vederea efectuării de probe biologice. Mai apoi, femeia a fost preluată de poliţie şi i-a fost deschis dosar penal.

Într-un alt caz, un mecanic de locomotivă de la Brăila a fost depistat cu alcool în sânge în timpul serviciului. Acesta a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice şi a fost ulterior implicat în proceduri legale similare.

Aceste situaţii jenante au ridicat semne de întrebare cu privire la aplicarea regulilor de securitate şi etică în rândul angajaţilor din sistemul feroviar din Galaţi. Autorităţile au reiterat importanţa strictelor reguli de siguranţă şi monitorizare pentru a preveni incidente grave în industria feroviară.

Comentarii