Mănăstirile din Bucovina, incluse de agenția americană Bloomberg în topul destinațiilor de turism pentru anul 2022

miercuri, 05 ianuarie 2022, 10:27
1 MIN
 Mănăstirile din Bucovina, incluse de agenția americană Bloomberg în topul destinațiilor de turism pentru anul 2022

Mănăstirile din Bucovina au fost incluse de agenția americană Bloomberg în topul destinațiilor de turism pentru anul 2022. Bloomberg a publicat recent la rubrica de turism un top cu 25 de destinații recomandate pentru acest an, printre acestea numărându-se și mai multe locații din România. De asemenea, se remarcă faptul că România este o țară mai ieftină pentru cei care sunt obișnuiți să meargă în Muntenegru sau Croația. 

Pentru România, Agenția de știri Bloomberg recomandă mănăstirile pictate din nordul țării, în Bucovina, satele de pe Dunăre cu centre istorice desprinse din cărțile de povești, dar și viticultorii și bucătarii români care prepară cele mai bune mâncăruri. „România are o moștenire bogată care a fost aproape pierdută după 40 de ani de guvernare comunistă”, mai scrie Bloomberg. Potrivit aceleiași surse, o altă recomandare este și Bucureștiul, cu bulevardele care își recapătă grandoarea de odinioarăși cu hotelurile de cinci stele, unul dintre cele deschise anul trecut fiind într-o clădire a fostului palat al Băncii Marmorosch-Blank.

În topul destinațiilor turistice recomandate de Bloomberg pentru anul 2022 mai sunt incluse locații precum Madeira, în Spania, coasta Amalfi (Italia), Singapore, Insulele Galapagos, dar și călătoriile în Alaska, safari în Zambia și în Africa de Sud (KwaZulu-Natal).

Sursa: monitorulsv

Comentarii