Manifestare de 10 zile la Politehnică, dedicată elevilor: întâlniri zilnice cu viitorii studenţi

joi, 25 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Manifestare de 10 zile la Politehnică, dedicată elevilor: întâlniri zilnice cu viitorii studenţi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” organizează un amplu eveniment dedicat viitorilor studenţi, în perioada 12-22 aprilie elevii având ocazia să afle ce presupune viaţa de student la Politehnica ieşeană, dar şi care sunt oportunităţile de angajare după obţinerea unei diplome de inginer. Evenimentul „OpenDays@TUIASI” se va desfăşura online, fiind o reinterpretare a manifestării „Zilele Porţilor Deschise”, iar pe parcursul a zece zile colectivul academic al universităţii va susţine prelegeri online interactive şi dezbateri susţinute de profesori şi studenţi din facultăţile TUIASI. 

De asemenea, în cadrul întâlnirilor virtuale vor participa şi de profesionişti din cadrul Centrului de Consiliere, reprezentanţi ai Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti sau reprezentanţi ai mediului economic.

Întâlnirile cu viitorii studenţi vor avea loc în fiecare zi din perioada 12 – 22 aprilie, fiind programate câte două sesiuni de prezentare pe zi, care vor începe de la ora 16.00 şi apoi de la ora 17.30, având o durată de aproximativ o oră. Prima sesiune va prezenta integral noutăţile procesului de admitere pentru anul universitar 2021-2022 la TUIASI, urmând să fie organizate şi sesiuni legate de prezentarea facultăţilor, a vieţii de student, inclusiv cu dimensiunile internaţionale şi de cercetare de la Politehnica ieşeană.

Platformă dedicată creată de Politehnică

Universitatea Tehnică din Iaşi a creat încă de anul trecut o platformă dedicată pentru astfel de manifestări. Astfel, cei care accesează www.opendays.tuiasi.ro se pot înscrie, completând un formular online, la prelegerile şi dezbaterile care îi interesează. Totodată, pe aceeaşi platformă pot fi consulate galerii foto şi video cu studenţii şi profesorii Universităţii, proiectele organizate, informaţii despre admitere, tururi virtuale ale campusului didactic şi a celui mai mare campus studenţesc din nord-estul ţării, „Tudor Vladimirescu”, dar şi broşuri de prezentare a facultăţilor şi universităţii în general, informaţii despre oraşul Iaşi şi despre cum îşi pot petrecere tinerii timpul liber.

„Suntem în continuare aproape de elevii care încep să se gândească la viitorii ani de viaţă pe care să îi petreacă specializându-se în domeniul ingineriei şi arhitecturii. Chiar dacă suntem şi anul acesta în zona online, venim cu foarte multe imagini, felii de viaţă în timp real din laboratoarele TUIASI, care să creeze o percepţie asupra domeniilor în care funcţionează fiecare facultate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale la TUIASI.

În cadrul evenimentelor organizate pe parcusul celor zece zile, potrivit reprezentanţilor universităţii, elevii au ocazia să fie implicaţi activ la prelegeri şi dezbateri pe teme de inginerie şi arhitectură. Totodată, aceştia vor putea afla şi o serie de „tips and tricks” de la specialiştii universităţii în consiliere şi vor afla impresii despre Politehnica ieşeană direct de la actualii studenţi. 

 

 

Comentarii