MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata Rusiei

miercuri, 13 septembrie 2023, 17:54
1 MIN
 MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata Rusiei

Fragmentele găsite miercuri între localitățile Nufăru și Victoria din județul Tulcea sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, arată primele date, după ce au fost analizate resturi ridicate de la fața locului, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Conform MApN, echipa de cercetare care a mers în zona aflată la aproximativ 1,5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a ridicat probe de la fața locului, pentru a fi analizate și expertizate tehnic.

„Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional”, arată MApN într-un comunicat transmis miercuri seară.

Amintim că forţele ruse au continuat, în noaptea de marţi spre miercuri, atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni şi Izmail, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România.

Un nou atac cu drone rusești care a avut loc în noaptea de marți spre miercuri a avariat infrastructura portuară din portul Izmail și a rănit cel puțin șapte persoane, dintre care 3 în stare gravă, a declarat guvernatorul regiunii Odesa Oleh Kiper.

Autoritățile române au trimis mesaj RO-Alert în 8 localități din județul Tulcea, aflate în apropierea graniței cu Ucraina.

Comentarii