Maramureş: Un bărbat a spânzurat un câine, iar pe altul l-a aruncat în faţa trenului

joi, 19 ianuarie 2023, 14:15
2 MIN
 Maramureş: Un bărbat a spânzurat un câine, iar pe altul l-a aruncat în faţa trenului

Un bărbat din comuna Ilba a fost reţinut de poliţişti pentru uciderea intenţionată a doi câini, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Potrivit aceleiaşi surse, în cursul lunii noiembrie 2022, poliţiştii din oraşul Tăuţii Măgherăuş au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Ilba cu privire la faptul că şi-a găsit câinele spânzurat lângă saivanul pe care îl deţine în zona cimitirului din sat. Două zile mai târziu, o altă sesizare a fost înregistrată la Postul de Poliţie Cicârlău, prin care un bărbat a semnalat faptul că a descoperit cadavrul unui exemplar canin pe un segment de cale ferată care trece prin vecinătatea cimitirului din Ilba.

“Cauza a fost preluată de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Maramureş care, în colaborare cu cei ai Postului de Poliţie Cicârlău au documentat întreaga activitate infracţională a unui bărbat de 49 de ani din Ilba, referitor la încălcarea legii privind Protecţia Animalelor. Având în vedere activităţile de cercetare penală efectuate în dosarul penal, s-a stabilit faptul că bărbatul, la data de 22 noiembrie 2022 a ucis cu intenţie, fără drept şi prin spânzurare două exemplare canine, pe terenul menţionat anterior, iar pe unul dintre acestea l-ar fi aruncat pe calea ferată”, a spus Ionela Cozma.

Conform surse citate, în baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului pentru comiterea faptei de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

“Se efectuează în continuare cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare”, a adăugat Ionela Cozma.

Comentarii