Marcel Ciolacu: Trebuie să scăpăm de această ciumă numită pensii speciale

vineri, 28 aprilie 2023, 20:24
2 MIN
 Marcel Ciolacu: Trebuie să scăpăm de această ciumă numită pensii speciale

De la tribuna congresului UDMR unde a făcut un elogiu Uniunii conduse de Kelemen Hunor, Marcel Ciolacu a trasat linia roşie a coaliţiei – pensiile speciale. El a spus că pensiile speciale sunt „o ciumă”, comentând că împreună cu colegii săi a trecut „printr-o ciumă şi s-au vindecat” (aluzie la eticheta ciuma roşie pentru PSD -n.r.)

„Aş vrea să vorbesc de un subiect mult discutat: stoparea risipei de la stat. Ni l-am asumat toţi trei (împreună cu Kelemen şi Ciucă -n.r.), nu neapărat că e un anumit deficit, ci că trebuie să scăpăm de această ciumă numită pensii speciale. Eu şi colegii mei am trecut printr-o ciumă şi ne-am vindecat. N-o facem pentru că PSD vrea nu ştiu ce impozitare progresivă, nici pentru solidaritate cum vrea Kelemen Hunor, nici pentru menţinerea cotei unice cum vrea Nicolae Ciucă. Facem aceste lucruri pentru că s-a ajuns prea departe. Sunt niste lucruri mici pe care le-am acceptat 30 de ani şi suntem şi noi vinovaţi. Trebuie să înţelegem că nu mai suportă românii, nu mai suportă nedreptatea. S-au săturat să dăm vina unii pe alţii”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a atins şi subiectul aparatului administrativ, transmiţând că este nevoie de o evaluare în urma căreia să rămână „oamenii buni”. Un punct de plecare ar fi secretarii de stat.

„Trebuie să închidem discuţiile eterne că a venit această coaliţie şi va da oameni afară. Ne trebuie un aparat bugetar mai suplu, nu înseamnă că vom da oameni afara, asta înseamnă că în administraţie trebuie să rămână oamenii buni, trebuie făcut acest lucru, şi asa e prea târziu. (…) Să vorbim despre secretarii de stat, ăsta e rostul nostru. Nu putem doar să cerem de la români.E un moment istoric, pe care ni l-am asumat şi trebuie să facem faţă acestor provocări.

SURSA: hotnews.ro

 

 

 

 

Comentarii