Marcel Iureș, chemat de 5 ori pe scenă în fața publicului. În sală s-a aflat și fiul lui Marin Preda

sâmbătă, 06 august 2022, 20:05
1 MIN
 Marcel Iureș, chemat de 5 ori pe scenă în fața publicului. În sală s-a aflat și fiul lui Marin Preda

La Iași, în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc, celebrul actor Marcel Iureș, alături de actorul la fel de renumit George Mihăiță, a jucat magistral în piesa „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, regizat de Alexandru Dabija.
 

Interpretarea i-a adus minute în șir de aplauze și ovații care l-au făcut să revină de 5 ori în fața publicului de la Teatrul Vasile Alecsandri.

Actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă au interpretat celebrele personaje create de Marin Preda în romanul „Moromeţii”.  Plecând de la romanul lui Marin Preda, Cătălin Ştefănescu a creat un text proaspăt, care aduce la suprafaţă actualitatea temelor. Direcţia regizorală a lui Alexandru Dabija ţine în echilibru jocul actoricesc între tragedie şi comedie, acaparând atenţia audienţei în tensiunea fiecărei scene, de la început până la sfârşit.

În public s-a aflat și Alexandru Preda, fiul celebrului dramaturg. 

Piesa de spectacol a fost întreruptă de două ori de telefoanele celor din sală care nu le-au închis, gesturi sancționate de priviri dezaprobatoare ale celor de pe scenă.  

În cadrul SFR vor putea fi vizionate şi alte producţii în care actorul Marcel Iureş a jucat de-a lungul carierei: Octav (regizor: Serge Ioan Celebidachi), Să mori rănit din dragoste de viaţă (regizor: Mircea Veroiu), O vară de neuitat (regizor: Lucian Pintilie) şi The Peacemaker-Pacificatorul (regizor: Mimi Leder). 

Comentarii