Marine Le Pen promite că va demonta turbinele eoliene din Franța și va elimina orice subvenție pentru energiile regenerabile

vineri, 15 octombrie 2021, 18:38
1 MIN
 Marine Le Pen promite că va demonta turbinele eoliene din Franța și va elimina orice subvenție pentru energiile regenerabile

Marine Le Pen, candidată de extremă dreapta la alegerile prezidențiale din Franța de anul viitor, a declarat joi că dacă va fi aleasă, va pune capăt tuturor subvențiilor pentru energia regenerabilă și va demonta turbinele eoliene din Franța.

„Eoliană sau fotovoltaică, aceste energii nu sunt regenerabile, ci sunt intermitente. Dacă voi fi aleasă, voi opri orice construcție de noi parcuri eoliene și voi lansa un mare proiect pentru a le desființa”, a declarat ea la postul de radio RTL. Politiciana a adăugat că va desființa subvențiile pentru energia eoliană și solară, despre care spune că se ridică la 6-7 miliarde de euro pe an, iar asta cântărește în factura de utilități a francezilor.

„Voi elimina subvențiile, ceea ce ne va permite, de altfel, să le dăm înapoi francezilor jumătate din taxa pe care o plătesc pe factura de electricitate. Reprezintă 16% din factura lor. Este considerabil. Putem reduce această taxă la jumătate. Există o serie întreagă de lucruri asupra cărora voi interveni pentru a reduce presiunea asupra francezilor”, a spus Le Pen. (digi24.ro)

 

Comentarii