Masca redevine obligatorie pe stradă în localitățile cu incidența peste 6

vineri, 01 octombrie 2021, 08:16
1 MIN
 Masca redevine obligatorie pe stradă în localitățile cu incidența peste 6

Una dintre prevederile noii hotărâri adoptate de CNSU joi, 30 septembrie, este obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, închise sau deschise, în localitățile unde rata de incidență COVID depășește șase cazuri la mia de locuitori. Până acum, în spații deschise, masca era obligatorie doar în locurile aglomerate.

„În toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în hotărârea CNSU.

Înaintea adoptării aceste hotărâri, care mai e nevoie să fie avizată în ședință de Guvern înainte să intre în vigoare, masca era obligatorie în spațiile închise și în cele deschise aglomerate, precum: târguri; talciocuri; piețe; stații de autobuz; în apropierea școlilor.

Hotărârea adoptată joi vine și cu restricții drastice pentru cei nevaccinați, care nu mai pot intra în restaurante, cinematografe ori teatre și nici nu mai pot participa la nunți ori alte evenimente private dacă se testează. Accesul le este permis, conform CNSU, doar celor imunizați la COVID și persoanelor care au trecut prin boală.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii