Maşina cabanierului de la Mălăieşti din Munţii Bucegi a fost făcută praf de un urs

marți, 02 mai 2023, 09:42
2 MIN
 Maşina cabanierului de la Mălăieşti din Munţii Bucegi a fost făcută praf de un urs

Un urs a avariat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o maşină aflată pe drumul forestier care duce spre cabana Mălăieşti din Munţii Bucegi. Din fericire, nimeni nu se afla înăuntru. Autoturismul îi aparţine cabanierului, care va suporta pagubele. În maşină nu era mâncare, iar proprietarul spune că, cel mai probabil, animalul, un pui, s-a jucat cu maşina, potrivit stirileprotv.ro.

Autoturismul a fost lăsat pe drumul forestier care duce spre cabana Mălăieşti, aflată la peste 1.700 de metri altitudine, în munţii Bucegi. Locul este izolat şi se poate ajunge acolo doar pe jos, în aproximativ două ore şi jumătate. Proprietarul maşinii, cabanierul, a fost anunţat de un turist că vehiculul a fost avariat.

„Am pornit spre cabană şi, de dimineaţă, în jurul orei 09:00, a ajuns un băiat şi ne-a spus că este o Dacie albastră distrusă pe drumul forestier. Nu mai avea oglinzile şi când ne-a arătat filmuleţul, ne-am dat seama că este maşina noastră”, a spus cabanierul Vlad Adămuţă. „După urme, este un pui de un an, doi. S-a văzut în reflexie, în geamuri, şi s-a jucat”, a mai spus Vlad Adămuţă.

Potrivit specialiştilor, urşii au ieşit din hibernare şi sunt în căutare de hrană. „E o cabană, parcarea e în munte. E pe domeniul lui, de fapt, al ursului. Cum a fost o iarnă destul de blândă, urşii sunt treji de ceva vreme şi flămânzi, pentru că, deocamdată, nu au găsit fructe de pădure. A căutat, a zgâriat, a vrut să deschidă”, a spus Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de prieteni”.

Cabanierul urmează să anunţe incidentul la poliţie şi îşi va repara maşina din banii lui, pentru că nu are asigurare CASCO. În anii trecuţi, în zonă a mai fost avariată maşina unor turişti, care uitaseră mâncare înăuntru.

Mai multe detalii pe brasov.net

Comentarii