Mihai Chirica, apel către consilierii USR şi PSD după boicotul şedinţei de CL de astăzi

vineri, 13 ianuarie 2023, 14:15
3 MIN
 Mihai Chirica, apel către consilierii USR şi PSD după boicotul şedinţei de CL de astăzi

Primarul Mihai Chirica face un apel public prin intermediul unui comunicat către consilierii USR şi PSD care au boicotat astăzi şedinţa de Consiliu. Mai jos redăm intergral poziţia primarului municipiului Iaşi.

 

“Primarul Mihai Chirica a convocat pentru dimineaţa zilei de astăzi, 13 ianuarie, o şedinţă extraordinară de îndată a Consiliului Local. În cadrul şedinţei ar fi trebuit să aibă loc depunerea jurământului de către consilierul local Marius-Ionuţ Rîpanu (PNL), al cărui mandat a fost validat de Judecătoria Iaşi, ca înlocuitor în Consiliul Local al lui Alin Andrieş, care şi-a dat demisia din plen după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor, precum şi schimbarea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local ca urmare a acestei înlocuiri.

Cititi si: USR și PSD au boicotat azi o ședință la Primărie. Miza, cu bătaie lungă: amânarea bugetului orașului

Urgenţa şedinţei convocate pentru dimineaţa zilei de astăzi, 13 ianuarie, ţine de faptul că în cursul zilei de miercuri, 18 octombrie, a fost convocată deja o şedinţă ordinară a Consiliului Local destinată analizării şi votării unui proiect esenţial pentru funcţionarea normală a Municipiului Iaşi: bugetul local pe anul 2023. Totodată, comisiile reunite ale Consiliului Local au fost convocate în şedinţe, pentru a discuta proiectul bugetului local, în dimineaţa zilei de luni, 16 ianuarie, de la ora 10.00.

Pe scurt, şedinţa convocată astăzi, 13 ianuarie, avea atât rolul de a pregăti votarea bugetului local, cât şi preluarea mandatului de către un consilier local în urma alegerilor locale şi a hotărârii instanţei.

În ciuda acestora, deşi au fost convocaţi în condiţiile legii, consilierii locali USR şi PSD au refuzat să participe la şedinţa Consiliului Local şi, ca urmare, au absentat nemotivat. Cum în sala de plen au fost prezenţi doar 13 consilieri locali (PNL şi PMP şi viceprimarul USR Cezar Baciu), şedinţa nu s-a putut desfăşura, nefiind întrunit cvorumul de 14 consilieri.

Cititi si: Cosette Chichirău îi cere lui Chirica să amâne şedinţa CL până când justiţia se pronunţă în cazul trădătorului Cezar Baciu

În aceste condiţii, primarul Mihai Chirica a convocat o nouă şedinţă de Consiliu Local pentru luni, 16 ianuarie, de la ora 9.30, astfel încât preluarea mandatului de către Marius-Ionuţ Rîpanu, schimbarea comisiilor de specialitate şi dezbaterea şi votarea bugetului local să îşi urmeze parcursul normal şi legal.

«Este limpede că alianţa toxică pentru Iaşi dintre USR şi PSD apelează din nou la tertipuri ieftine pentru a bloca adoptarea bugetului local şi, astfel, funcţionarea normală a administraţiei locale şi a oraşului nostru. Asistăm la un politicianism nociv cu atât mai condamnabil cu cât astfel de gesturi au loc într-un context de criză, în care urmările războiului din apropierea graniţelor noastre şi ale crizei energetice afectează inevitabil funcţionarea administraţiei şi bunăstarea comunităţilor. Sper ca şi consilierii locali USR şi PSD să înţeleagă faptul că situaţia complicată pe care o traversăm necesită maturitate, raţiune şi responsabilitate şi să nu blocheze dezvoltarea Iaşului», a declarat primarul Mihai Chirica. Biroul de Presă al Primăriei Municipiului IaşI”, se arată în documentul primăriei Iaşi.

Comentarii