Mihai Glăvan s-a răsturnat cu maşina la Podu Iloaiei, apoi a ieşit şi a început să meargă pe patru cărări

vineri, 30 septembrie 2022, 01:50
3 MIN
 Mihai Glăvan s-a răsturnat cu maşina la Podu Iloaiei, apoi a ieşit şi a început să meargă pe patru cărări

Bine „făcut”, un șofer s-a răsturnat cu automobilul său pe marginea drumului, după ce a tăiat drumul altor participanți la trafic. S-a scuturat de praf și și-a îndreptat pe jos spre oraș. A fost recuperat de polițiști de pe marginea drumului.

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 20 iulie 2020, pe când doi prieteni se îndreptau spre Aeroportul Bacău. La Budăi, un Opel Astra care venea dinspre Podu Iloaiei le-a tăiat calea, fiind aproape de a intra în coliziune cu autoturismul lor. Accidentul a fost evitat doar grație vitezei reduse a acestuia. În schimb, Opelul, din cauza vitezei și a schimbării bruște a direcției, s-a răsturnat în șanț. Cei doi au oprit și au sunat imediat la 112.

Pe când vorbea cu operatorul serviciului de urgență, șoferul l-a văzut pe Mihai Glavan ieșind din Opel, amețit și emanând halenă alcoolică. Nu le-a răspuns la întrebarea dacă se simte bine, ci, după ce a luat din Opel câteva foi de hârtie, a plecat pe jos înapoi spre Podu Iloaiei. Cei doi nu au mai stat să vadă desfășurarea evenimentelor. Se grăbeau spre aeroport, așa că au transmis poliției semnalmentele lui Glavan și și-au văzut de drum. Polițiștii plecați spre locul accidentului l-au recunoscut pe Glavan și l-au luat cu ei. Bărbatul abia apucase să meargă cam 100 de metri. Ulterior, avea să i se stabilească o alcoolemie de 2,1‰ în sânge.

La audieri, Glavan și-a recunoscut fapta, explicând că în ziua precedentă fusese în vizită la un cunoscut, bând până dimineța. În jurul orei 4.00, se hotărâse să plece spre satul Cristești din comuna Brăești, unde locuia. Greșise însă drumul, voise să se întoarcă, moment în care se răsturnase. Nu-și amintea de vreo mașină căreia să-i fi tăiat calea, dar știa că după accident la mașina sa ar fi venit un bărbat, o femeie și un copil care l-au întrebat dacă se simte bine. „Aceste omisiuni și confuzii se datorează, cel mai probabil, stării avansate de ebrietate în care se afla”, au consemnat anchetatorii.

Glavan a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului. Vârsta de doar 23 de ani, recunoașterea faptei și lipsa antecedentelor penale i-au adus o pedeapsă destul de ușoară, la care a contribuit și faptul că accidentul nu avusese urmări mai grave. Glavan a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

„Instanţa consideră că, raportat la nivelul de pregătire şi înţelegere, la perioada de timp de reflecţie care a trecut de la data comiterii faptei, precum şi la neidentificarea unui potenţial comportament criminogen, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere este o modalitate justă, corectă şi oportună ce poate fi identificată şi stabilită inculpatului”, și-au justificat decizia magistrații Judecătoriei. 

 

 

Comentarii