Miniştrii Grindeanu şi Bode şi-au împărţit Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile

luni, 17 octombrie 2022, 16:14
1 MIN
 Miniştrii Grindeanu şi Bode şi-au împărţit Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile

Grindeanu şi Bode, prieteni la AACR. Miniştrii Sorin Grindeanu şi Lucian Bode şi-au împărţit frăţeşte Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile. Trei membri PSD, trei de la PNL. Totodată, membrilor CA le-a crescut şi indemnizaţia: de la 2.500, la 3.000 de euro brut în următorii patru ani.

În urma procedurii de selecţie a specialiştilor din domeniul aviaţiei civile, PSD l-a plasat în Consiliul de Administraţie pe agricultorul Mihai Neacşu, iar PNL, pe avocatul George Bogdan Ilea, secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Dar şi pe Nicolae Stoica, groparul structurii de securitate cibernetică din domeniul aviaţiei civile.

Cireaşa de pe tort – Lucian Taropa, prietenul lui Sorin Grindeanu şi fost preşedinte al PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu. Soţiile lui Taropa şi Grindeanu sunt asociate într-o firmă de construcţii.

Ministerul Transporturilor, sub conducerea ministrului Sorin Grindeanu, a organizat procedura de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie pentru Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR). O comisie de cinci experţi a decis să îl trimită în Consiliul de Administraţie pe agricultorul Mihai Neacşu, fratele influentului pesedist Marian Neacşu – Secretarul General al Guvernului Ciucă. Conform CV-ului său, Mihai Neacşu este inginer mecanic. Timp de zece ani, din 1998 până în 2008, a fost director de vânzări la firma Estrella Impex din Slobozia. Apoi, administrator până în zilele noastre.

Firma Estrella Impex, cu un singur angajat declarat, îi are ca asociaţi pe Marian Neacşu, Nicoleta Radu şi Mihai Neacşu. Cifra de afaceri netă în ultimul an fiscal a fost de peste 287.000 lei şi un profit de peste 100.000 lei.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii