Ministrul Cîmpeanu: Dacă elevul prezintă simptome şi nu vine la şcoală nu se pun absenţe

vineri, 05 februarie 2021, 00:05
2 MIN
 Ministrul Cîmpeanu: Dacă elevul prezintă simptome şi nu vine la şcoală nu se pun absenţe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat ieri că adeverinţele medicale ale elevilor vor fi luate în considerare şi în format electronic şi a cerut ca aceştia şi părinţii lor să nu fie trimişi după alte documente medicale, fiind valabile cele emise pentru primul semestru.

 „Dacă acele adeverinţe au fost eliberate, spre exemplu, pe baza unei boli cronice, diabet, din păcate nu s-a vindecat de diabet între primul şi cel de-al doilea semestru. Nici elevul şi nici cadrul didactic. Deci adeverinţele pe primul semestru rămân valabile. O să introducem un articol conform căruia se vor lua în considerare adeverinţele în format electronic“, a declarat Sorin Cîmpeanu, ieri, în videoconferinţa cu inspectorii şcolari. El a mai afirmat că, dacă elevii prezintă simptome de COVID-19, nu vin la şcoală şi nu le vor fi puse absenţe.

Elevii şi profesorii vor purta permanent masca în şcoală, vor fi circuite speciale de deplasare în interiorul unităţii de învăţământ şi ore decalate de începere a cursurilor. De asemenea, elevii vor fi supravegheaţi în pauze pentru a respecta distanţarea socială, distanţa între elevi în sala de curs va trebuie să fie de un metru, iar dacă acest lucru nu e posibil, mobilierul să fie dispus astfe încât distanţa să fie cât mai mare. Accesul va fi interzis în şcoală pentru persoanele străine şi se va aplica principiul „1 clasă de elevi – 1 sală“. Acestea sunt câteva dintre măsurile propuse de Ministerul Educaţiei în proiectul de ordin privind reînceperea şcolilor în condiţii de siguranţă epidemiologică.

Comentarii