Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a făcut student.

luni, 19 decembrie 2022, 11:25
1 MIN
 Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a făcut student.

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, este doctorand la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, iar îndrumătorul său este directorul Teatrului Național Radu Stanca și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac.

Cele două instituții sunt finanțate de către ministerul Culturii, iar relația mentor – discipol de la ULBS este însă dublată de una financiară, însă în sens invers. Ideea unui posibil conflict de interese a fost discutată de Turnul Sfatului atât cu ministrul Lucian Romașcanu, cât și cu Constantin Chiriac.

Ministrul spune că în urma întrebării adresată celor doi, Chiriac și-a manifestat ideea de a se retrage din proiect, însă a fost oprit chiar de el: „Chiriac este după părerea mea, și nu numai, cel mai mare, sau unul din cei mai mari manageri de cultură și de artele spectacolului din Europa și din lume în același timp”.Romașcanu spune că ideea de a face o lucrare de doctorat alături de Constantin Chiriac e cât se poate de legitimă, atâta timp cât directorul FITS este ”unul din cei mai mari manageri de cultură și de artele spectacolului din Europa și din lume”.

Mai mult, pe turnulsfatului

Comentarii