Ministrul Grindeanu a minţit când a spus public că va sesiza DNA în legătură cu Complexul Astoria din Snagov al CFR

miercuri, 15 iunie 2022, 15:15
1 MIN
 Ministrul Grindeanu a minţit când a spus public că va sesiza DNA în legătură cu Complexul Astoria din Snagov al CFR

Grindeanu, sesizare pe Facebook la DNA. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat în urmă cu aproximativ trei săptămâni că va sesiza Poliţia, Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu intabularea dreptului de folosinţă a terenului de la Complexul Astoria în favoarea unei firme controlate de Marius Gaga, fostul şef al Corpului de Control al ANAF, în mandatul lui Sorin Blejnar.

Defapt.ro a solicitat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să comunice dacă a primit vreo sesizare în acest sens de la ministrul Sorin Grindeanu. Răspunsul a fost negativ.

Complexul Astoria Snagov a fost scos la vânzare după intrarea în faliment a Societăţii Feroviare de Turism. De vânzarea bunurilor s-a ocupat Cabinetul Individual de Insolvenţă Iorgulescu Gabriel. În primăvara anului trecut, lichidatorul a anunţat printr-un anunţ publicat în ziarul Bursa că va organiza o licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea bunului Complex Astoria Snagov.

Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul Libertatea, la licitaţie s-a prezentat doar firma Simart Arhitecture SA, care a adjudecat clădirile contra unei sume de 5,127 milioane de lei, echivalentul a 1,03 milioane de euro, adică 60% din valoarea evaluată.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii