Moartea celor doi studenți în vila din Moara de Vânt: Au fost ucişi şi li s-a dat foc

sâmbătă, 11 decembrie 2021, 13:30
2 MIN
 Moartea celor doi studenți în vila din Moara de Vânt: Au fost ucişi şi li s-a dat foc

Doi studenți, un băiat și o fată, au fost găsiți morți sâmbătă dimineață într-o vilă din complexul rezidențial Roua Residence aflat în zona Moara de Vânt din Iași. Ei au avut parte de un sfârșit violent.

Dubla crimă a fost descoperită după ce studentul marocan a fost dat dispărut. El trebuia să ajungă la Bruxelles cu avionul.

Procurorii au stabilit clar că tânărul mort era student la UMF, însă despre fată se precizează că era doar prietena lui, nu și că ar fi fost colegi la universitate.

"Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 de ani, cetățean marocan, era student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student, care, în cursul zilei de 10.12.2021, ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere", a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

Informațile prezentate mai devreme nu ofereau informații certe.

"Au fost găsiţi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Au leziuni traumatice care indică faptul că au fost ucişi şi li s-a dat foc. Cadavrele aparţin unor tineri, el în vârstă de aproximativ 24 de ani, ea de aproximativ 21 de ani. S-ar părea că el este din Maroc. Se presupune identitatea victimelor, însă aceasta trebuie confirmată de rudele acestora. Ancheta e în curs de desfăşurare", a declarat inițial prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

Doi suspecți, tot studenți, au fost ridicați din camerele de cămin în care erau cazați în campusul "Tudor Vladimirescu" și au fost audiați.

Detalii despre caz aflați de AICI.

Comentarii