Moscova ar pregăti cea mai murdară mișcare din „arsenalul Putin”: atacuri teroriste împotriva propriilor cetățeni. „Sunt plănuite explozii în spitale sau școli din Rusia”

miercuri, 13 aprilie 2022, 13:59
2 MIN
 Moscova ar pregăti cea mai murdară mișcare din „arsenalul Putin”: atacuri teroriste împotriva propriilor cetățeni. „Sunt plănuite explozii în spitale sau școli din Rusia”

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei avertizează asupra unor posibile planuri grotești pe care Rusia este pe cale să le pună în practică.

Generalul Kiril Budanov, liderul serviciului de informații al armatei ucrainene, a avertizat că serviciile speciale ruse plănuiesc o serie de atacuri teroriste în mai multe localități din Rusia, care implică folosirea de mine antipersonal și explozibili. Scopul ar fi de a arunca vina asupra Kievului și de a declanșa în rândul populației Rusiei o isterie anti-ucraineană.

Potrivit lui Budanov, serviciile speciale ruse plănuiesc atacuri teroriste asupra clădirilor rezidențiale, spitalelor și școlilor din Rusia, precum și lansarea de atacuri cu rachete și bombe asupra orașului Belgorod (n.r. – localitate rusă cu o populație de 400.000 de locuitori aflată la granița cu Ucraina, în zona regiunii Donbas) sau a unuia dintre orașele din Crimeea.

Budanov crede că eșecul planului de mobilizare a unor noi recruți în Rusia obligă regimul Putin să lanseze scenarii murdare pentru a stârni emoțional societatea rusă și a o monta activ împotriva ucrainenilor.

"Pentru a face acest lucru, ei plănuiesc explozii în clădiri rezidențiale rusești sau atacuri cu rachete pentru a da vina pe Forțele Armate ale Ucrainei și batalioanele de voluntari, pentru a crea o imagine emoționantă a „atrocităților naționaliștilor ucraineni”", a explicat Budonov.

Cardul de masa Up Dejun vine cu 0 costuri de emitere si te ajuta sa reduci cheltuielile companiei cu pana la 37%. Ofera beneficiul extrasalarial cel mai apreciat de angajati si sustine motivarea echipei tale! Cere o oferta AICI!
Este posibil ca atacurile teroriste, organizate de serviciile speciale ale Rusiei lui Putin, să fie "vândute" de oficiali ruși ca răzbunare dusă de ucraineni pentru Bucea și Kramatorsk, unde armata rusă a comis atrocități în masă și genocid împotriva civililor.

„În ultimele zile, autoritățile ruse au dispersat tot mai multe informații de natură să crească isteria anti-ucraineană. Sunt săpate în mod activ tranșee în regiunile Belgorod și Kursk, panica este aprinsă cu privire la ofensiva imaginară a batalioanelor ucrainene de voluntari și a grupurilor de sabotaj”, a subliniat Budanov.

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii