Multe şi mărunte: Lucescu jr pleacă din Grecia

sâmbătă, 29 iunie 2019, 01:43
6 MIN
 Multe şi mărunte: Lucescu jr pleacă din Grecia

 

Răzvan Lucescu, antrenorul care a câştigat titlul şi Cupa în sezonul recent încheiat, se va despărţi de PAOK Salonic în această vară, informează presa din Grecia. Conform gazzetta.gr, antrenorul român s-a întâlnit deja cu patronul Ivan Savvidis, pe care l-a informat că decizia sa este definitivă. De asemenea, Lucescu jr le-a transmis şi jucătorilor că pleacă, înainte de antrenamentul de vineri al echipei. Potrivit presei din Grecia, tehnicianul ar fi primit o ofertă de nerefuzat din Arabia Saudită. Vestea vine într-un moment nepotrivit pentru PAOK, care începuse pregătirile pentru noul sezon, în care va evolua în Liga Campionilor. Răzvan Lucescu este antrenorul lui PAOK Salonic din 2017, iar în cele două sezoane petrecute aici a câştigat titlul de campion şi două Cupe ale Greciei. Românul i-a adus titlul echipei sale după o pauză de 34 de ani.

Altă confruntare româno-germană

Echipa feminină de tenis de masă a României a învins Ungaria, scor 3-2, şi s-a calificat în finală la Jocurile Europene de la Minsk. Victoriile echipei române au fost obţinute de Bernadette Szöcs (3-0 cu Georgina Pota şi 3-1 cu Szandra Pergel) şi Daniela Monteiro (3-2 cu Pota). Pentru Ungaria punctele au fost obţinute de Dora Madarasz (3-2 cu Elizabeta Samara) şi dublul Pergel / Madarasz (3-2 cu Monteiro / Samara). Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara joacă sâmbătă împotriva Germaniei pentru medalia de aur şi pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.

Finală Germania – Spania

Spania a învins, joi, la Reggio Emilia, cu scorul de 4-1 (2-1), reprezentativa Franţei, şi s-a calificat în finala Campionatului European de tineret. Francezii au deschis scorul în minutul 16, dintr-un penalti transformat de Mateta. Spaniolii au marcat apoi de patru ori, prin Roca ('28), Oyarzabal ('45+5 – penalty), Olmo ('47) şi Mayoral ('66). În finala programată duminică, de la ora 21.45, pe Dacia Arena din Udine, Spania va evolua împotriva Germaniei, care a trecut de România în semifinale, cu scorul de 4-2 (1-2).

Renaşte voleiul pe la noi

Naţionala de volei feminin a României a învins ieri pe teren propriu, reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 3-0 (22, 14, 17) plus 15-12 în setul de aur, în manşa retur din finala Silver League. Ca urmare, tricolorele vor evolua în stagiunea viitoare în Golden League. În tur, scorul a fost 3-1 pentru Slovenia, astfel că cele două reprezentative au disputat set de aur pentru departajarea câştigătoarei. Şi naţionala masculină joacă finala Silver League, cu Grecia, scor 3-2 în tur. Returul va avea loc duminică.

Puşcaş se poate întoarce la Inter

Presa italiană a anunţat că atacantul George Puşcaş va reveni la Inter Milano în cazul în care gruparea la care este acum legitimat, Palermo, va da faliment. „În caz de faliment, Palermo va ajunge în Serie D. În acestă situaţie, toţi jucătorii vor deveni liberi de contract. Cazul lui Puşcaş este următorul: Palermo având o clauză de răscumpărare cu Inter până la 30 iunie, în caz de retrogradare, jucătorul se va întoarce la echipa neroazzurra, cu începere de la 1 iulie”, a scris pianetaserieb.it. Palermo, care a încheiat liga a doua din Italia pe poziţia a treia, de baraj pentru promovare, sezonul trecut, a coborât pe 11, după o penalizare de 20 de puncte din cauza neregulilor financiare. Însă gruparea siciliană este în pragul falimentului, pentru că nu a luat licenţa de Serie B.

Brazilia a suferit la Porto Alegre

Brazilia s-a calificat în semifinalele competiţiei dotate cu „Copa America”, în urma victoriei obţinute, joi, la Porto Alegre, cu 4-3, după executarea loviturilor de departajare, cu Paraguay. Oaspeţii au rămas în zece jucători, în minutul 58, după eliminarea lui Fabian Balbuena. La lovituri de departajare, Firmino a ratat de la brazilieni, iar de la oaspeţi Gustavo Gomez şi Derlis Gonzalez. Gabriel Jesus, care a ratat un penalti în grupă, cu Peru, a transformat lovitura de la 11 metri care a adus succesul brazilian. În semifinale, Brazilia întâlneşte învingătoarea dintre Argentina şi Venezuela.

Portar italian la Dinamo

Portarul Riccardo Piscitelli, ultima oară la clubul italian Carpi, a semnat un contract cu FC Dinamo Bucureşti şi se va alătura lotului antrenat de Eugen Neagoe în cantonamentul din Spania, prevăzut până în 4 iulie, la Marbella Football Center, a anunţat gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. Format la AC Milan, Riccardo Piscitelli a evoluat în carieră pentru Carrarese, Benevento şi Carpi. Noul portar italian al echipei din Ştefan cel Mare a efectuat vizita medicală la INMS şi va ajunge în această seară, alături de Kevin Bru, la Barcelo Hotel din Marbella, Vlad Muţiu şi Laurenţiu Corbu, ambii accidentaţi, urmând să revină în Capitală.

Trei străini noi la Astra

Astra Giurgiu a anunţat, vineri, transferul a trei jucători în cantonamentul din Slovenia: David Tiram, Gheorghi Kitanov şi Ljuban Crepulja. David Tiram – fundaş central, a semnat pe doi ani. Are 25 de ani şi vine de la Maccabi Netanya, club de prim eşalon israelian.
Gheorghi Kitanov – portar crescut la ŢSKA Sofia, ultima data la Cerno More Varna, în Bulgaria, 24 de ani. Internaţionalul bulgar a şi debutat pentru Astra în partidele amicale, angajamentul său cu Astra întinzându-se pe durata a 3 ani. Ljuban Crepulja – mijlocaş central croat, 25 de ani, international de tineret al acestei ţări, ultima data la FK Sarajevo (Bosnia). Crescut la Dinamo Zagreb, a mai evoluat la Mechelen (Belgia), Soligorsk (Belarus), Belupo (Croaţia). Acesta a semnat un angajament pentru următorii doi ani, toţi cei trei jucători aflându-se deja sub comanda lui Dan Alexa.
Mintea TAS cea de pe urmă

Clubul AC Milan a fost exclus din Liga Europa, sezonul viitor, pentru nerespectarea regulamentului fair-play-ului financiar, a anunţat, ieri, TAS. AC Milan a terminat campionatul serie A pe locul V şi era direct calificată în grupele Ligii Europa. Milan a mai fost exclusă din cupele europene şi în sezonul 2017/2018, tot din Liga Europa, dar atunci TAS a considerat sancţiunea UEFA ca fiind prea dură. Acum, Milan a acceptat decizia forului european, care a fost ratificată de TAS.În urma acestei decizii, AS Roma va intra direct în grupe, iar Torino va evolua în al doilea tur preliminar.

Un talent precoce

Cori Gauff, locul 301 WTA, beneficiară a unui wild card, a devenit cea mai tânără jucătoare care ajunge pe tabloul principal la Wimbledon, la vârsta de 15 ani şi 122 de zile, în Era Open, care începe în 1968. În utimul tur al calificărilor, americanca a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Greet Minnen din Belgia, locul 129 WTA. Ea este prima jucătoare sub 16 ani pe tabloul principal de la Wimbledon, după Laura Robson, în 2009, dar britanica a jucat atunci pe tablou cu wild card. În turul I, Gauff a trecut de principala favorită a calificărilor, spaniola Aliona Bolsova (94 WTA), cu scorul de 6-3, 6-4, iar în turul al doilea de rusoaica Valentina Ivahnenko (250 WTA), cu 6-2, 6-3. Cori Gauff a câştigat turneul de la Roland Garros la simplu juniori, în 2018, şi a fost finalistă în 2017, la 13 ani, la US Open, tot la juniori.

 

Comentarii