Ninsori abundente în zonele montane din ţară

duminică, 17 aprilie 2022, 19:00
1 MIN
 Ninsori abundente în zonele montane din ţară

Ninge abundent pe toate drumurile naţionale din zonele montane aflate în sudul şi sud-estul Transilvaniei, în timp ce în restul zonelor plouă torenţial. Ninsorile din această dimineaţă au afectat în special trecătorile montane şi zonele mai joase din judeţele Braşov, Covasna şi Harghita.

DRDP Braşov anunţă că acţionează cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante în toate zonele afectate. De asemenea, drumarii intervin pe DN 67C, Transalpina, în zona Rânca.

Şoferii sunt rugăţi să circule cu prudenţă pe toate drumurile acoperite cu zăpadă. Cei care au apucat să-şi monteze cauciucurile de vară, ar fi bine să-şi amâne deplasările în zonele în care ninge, precizează drumarii. De asemenea, pe autostrada A2 plouă torenţial, iar şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe întreg tronsonul autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, sunt semnalate condiţii de ploaie, pe alocuri torenţială, existând riscul de acvaplanare. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu mare atenţie, să reducă viteza şi să se asigure corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie", se arată într-o informare a Poliţiei Române.

SURSA: antena3.ro

 

Comentarii