Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

sâmbătă, 24 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Una care cică nu are cu ieşenii nici în clin nici în mânecă, căci s-ar fi creat o tabără, nici cu Orban nici cu Cîţu, care zice-se că ar avea prima şansă acum, că e una împăciuitoare. Este vorba de o alianţă a celor mai puternice filiale, deocamdată neutre, care ar fi propus iniţial să se pună de acord pe cine din cei doi să susţină, ca să încline balanţa decisiv.

S-au adunat liderii acestora alaltăieri la sfat, şi au decis aşa până la urmă: Orban nu mai poate fi şef, că se rupe partidul; dar nici Cîţu nu va face faţă tensiunilor, că nu are experienţă şi vin ani grei, cu alegeri prezidenţiale importante şi altele. Ca urmare, s-a decis ca pro­punerea lor să fie Dan Motreanu (şef la Giurgiu) ca viitor preşedinte, cu Ilie Bolojan de la Oradea ca preşedinte executiv, ăla ce va tăia şi spânzura. Din ce reacţii am văzut, cam asta va fi varianta, dragilor. Reacţii de la Iaşi? Haida de, băbăeţ: voi aţi uitat că dansăm tot cu Alexe şi Chirica, şi cu Felu din spate?

Întâlniri de taină

Una scurtă, mai mult de uichend, şi din zona partidoiului ieşean. Oare nenea Măricel, senatorul şef de filială, care e prins zilele acestea până peste cap cu venirea nepoţelului pe lume (Să trăiască, monşer!), ştie că mulţi dintre parlamentarii din subordine se întâlnesc fără el aproape zi de zi, uneori şi de două ori? Sigur, sigur, ca să discute probleme Iaşului, ale ţării şi ale întregii Evrope, fără doar şi poate… Dar, ştie?

Le va bate au ba blondul nostru pe blondele lor?

Una politico-mondenă pe azi, dacă tot e uichend, dragilor: aveţi aicea alături, în ordine, cei patru din care se spune că va fi ales viitorul şef al NATO, la anul: fosta preşedintă a Lituaniei – Dalia Grybauskaite, cea a Croaţiei – Kolinda Grabar-Kitarovic, şi în colţ actualii preşedinţi ai României (el) şi Estoniei (Kersti Kaljulaid). Clar, viitorul şef cică trebuie să fie din Est, şi, dar asta nu obligatoriu, poate o femeie. Ce spuneţi, bate blondul nostru blondele lor? Ei, hai: măcar la nume…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii