Noile semafoare din Podu Iloaie, testate de pe 12 iulie. Pe hârtie, coada de 5 km se reduce la 1km

marți, 04 iulie 2023, 22:59
1 MIN
 Noile semafoare din Podu Iloaie, testate de pe 12 iulie. Pe hârtie, coada de 5 km se reduce la 1km

Semafoarele montate în Podu Iloaie în încercarea de a descongestiona traficul în localitate vor fi testate săptămâna viitoare și avor avea anumți timpi de funcționare. În plus se propune și o bandă specială pentru mașinile care virează spre Erbiceni.

Testele vor începe miercuri, 12 iulie la orele 07:30 și vor dura până la ora 20:00, timp în care se vor utiliza semafoarele temporare, sincronizate între ele și care vor asigura undă verde duală (pe ambele sensuri de mers), permitând unui număr de 1700 de vehicule să tranziteze orașul în coloane de maxim 1km lungime, fără altă oprire. Testele vor continua apoi vineri, 14 iulie, duminică 16 iulie și luni 17 iulie.

Practic, la volumele de trafic existente acum, coloanele care se formează în prezent nu ar trebui să mai existe la lungimi de 5-7km iar o coloană de 5km ar trebui să fie traversată în maxim 20 minute, în cel mai nefavorabil scenariu. La fluxul actual, coloane de asemenea lungime nu ar trebui să se mai formeze decât atunci când se așteaptă trecerea trenului însă în maximum 20 minute acestea vor fi traversate și coloanele eliminate.

Mai pe larg, citiți AICI

Comentarii