COMUNICAT DE PRESA

Nou centru pentru refugiați, deschis la Casa de Cultură a Studenților din Iași

marți, 12 iulie 2022, 13:27
2 MIN

Asociația „APROAPE DE OAMENI” IAȘI – A.D.O., în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Iași și Asociația „ÎMPREUNĂ PENTRU MIROSLAVA”, va deschide astăzi, 12 iulie 2022, orele 17:00, un centru pentru refugiați la parterul Casei de Cultură a Studenților Iași – zona fostului Club Dublin.

În cadrul centrului pentru refugiați se vor distribui săptămânal alimente pentru aproximativ 300 de familii ucrainiene, care locuiesc în județul Iași încă de la începutul războiului. Menționăm că acest centru a funcționat în perioada martie – iunie 2022 într-un spațiu de la Electra S.R.L. și există o strânsă colaborare cu aceste familii refugiate aflate încă în situație de criză.

Asociațiile partenere desfășoară activităţi ce vizează acordarea de servicii sociale categoriilor marginalizate sau aflate în risc de excluziune social, fiind vizată și îmbunătăţirea nivelului de trai al acestora.

La momentul actual, am primit sprijin din partea conducerii Casei de Cultură a Studenților Iași, în vederea continuării proiectului cu scopul sprijinirii refugiaților, și pe această cale le mulțumim!

„Cred că este de datoria noastră să venim în sprijinul acestor oameni greu încercați de viață, ce au fugit din calea războiului și astăzi stau cu teama în suflet pentru toți cei care au rămas acasă. În încercarea de a le aduce un gram de speranță și de a le ușura șederea în țara noastră, am răspuns invitației lansate de Asociației Aproape de Oameni Iași și participăm la deschiderea acestui centru pentru refugiați. Cred că prin pași mici, dar mulți, putem să fim într-adevăr de ajutor acestor oameni care au o reală nevoie de sprijin”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași. 

Pentru informaţii suplimentare tel. 0740 041 580, e-mail: adoiasi2013@gmail.com.

Preşedinte Asociaţia “APROAPE DE OAMENI” IAŞI – A.D.O. – Roxana NECULA

Comentarii