De Business

Punem punctul pe știi

Nu toți românii vor plăti impozit în 2023. Vezi dacă ești pe lista celor scutiți de taxe

marți, 17 ianuarie 2023, 19:18
1 MIN
 Nu toți românii vor plăti impozit în 2023. Vezi dacă ești pe lista celor scutiți de taxe

Autoritățile au decis să majoreze lista celor care vor fi scutiți de impozite în 2023. Printre cei care beneficiază de scutire de impozit pe venit îi regăsim, în premieră, pe IT-ştii din sectorul public, urmând să beneficieze de aceleaşi facilităţi fiscale precum cei din privat.

Vorbim despre IT-şti care deservesc instituţii precum Ministerul Finanţelor, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Educaţiei şi care sunt încadraţi cu funcţii precum administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic, programator ajutor, analist ajutor, inginer de dezvoltare a produselor software.

Tot de la 1 ianuarie 2023 beneficiază de o scutire de impozit şi părinţii care au copii la şcoală, grădiniţă sau creşă.

La prima vedere pare o decizie remarcabilă, părinţii primind o scutire din impozitul pe venit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la creşă, grădiniţă sau şcoală.

Însă, de fapt, asta se traduce într-o creştere a salariului net cu doar 10 lei pentru fiecare copil înscris la o unitate de învăţământ. Citeşte mai mult pe newsweek.ro.

Comentarii