O femeie a oprit o bătaie generală în stradă după ce a dezarmat doi atacatori

joi, 18 mai 2023, 01:50
3 MIN
 O femeie a oprit o bătaie generală în stradă după ce a dezarmat doi atacatori

Un ieşean din Corneşti a fost atacat de doi consăteni care îl bănuiau că furase din livada lor. Intervenţia fiicei sale a făcut ca bătaia primită să nu aibă consecinţe grave. Agresorii au fost trimişi în judecată, pentru lovire, dar şi pentru furt. Fiica victimei îi dezarmase de bâte, iar ei, „în compensaţie”, îi furaseră telefonul.

În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2021, Gheorghe M. plecase la pădure, în Valea Ursului, împreună cu fiica, ginerele şi fata acestora. La întoarcere, în jurul orei 11.00, s-au întâlnit cu o căruţă în care se aflau fraţii Gheorghe şi Laurenţiu Ajidaucei.

Cei doi au oprit, întrebându-l pe Gheorghe M. ce a căutat în livada lor. Bărbatul abia a apucat să spună că nu fusese în livada lor, ci în pădure, că cei doi l-au atacat cu o ghioagă, respectiv o bară de fier pe care le aveau în căruţă.

Au început să-l lovească în cap şi peste picioare, dar intervenţia energică a Elenei G., fiica victimei, a întrerupt scandalul. Femeia a reuşit să ia bara metalică din mâinile lui Laurenţiu Ajidaucei, iar apoi şi parul din mâna ceiluilalt agresor. Apoi, şi-a scos telefonul pentru a suna la 112.

Gheorghe Ajidaucei i l-a smuls din mână, spunându-i femeii că îi va înapoia telefonul doar dacă îşi primeşte înapoi bara metalică. Elena G. a refuzat tranzacţia, păstrând armele ca probă. Cei doi agresori au fost reţinuţi la scurt timp, poliţia găsindu-i în faţa casei.

Audiat ca suspect, Gheorghe Ajidaucei a afirmat că dimpotrivă, Gheorghe M. fusese cel care iniţiase conflictul. I-ar fi atacat cu o secure pe cei doi fraţi şi ar fi aruncat cu o sarcină de lemne înspre ei. Şi însoţitorii săi s-ar fi înarmat cu lemne pentru a-i ataca. Loviturile suferite de Gheorghe M. şi le-ar fi provocat singur, cu propria sarcină de lemne.

Cei doi au afirmat şi că Elena G. se dezbrăcase în faţa lor, pentru a le înscena o acuzaţie de natură penală. Gheorghe Ajidaucei a precizat că între părţi exista un conflict mai vechi, Gheorghe M. tăind într-un rând lemne de pe un teren arendat de cei doi fraţi.

Magistraţii Judecătoriei ieşene nu au crezut scenariul prezentat de inculpaţi, apreciind că el nu este susţinut prin nicio probă.

„Topografia şi morfologia leziunilor traumatice pledează pentru producerea lor prin loviri cu obiecte contondente, fiind exclusă, în mod evident şi fără niciun dubiu, varianta autoaccidentării de către persoana vătămată cu sarcina de lemne pe care o ducea în spate la momentul la care s-a întâlnit cu inculpaţii”, au apreciat judecătorii.

De altfel, incidentul fusese surprins şi de un localnic, aflat în curtea gospodăriei sale şi care a fost audiat ca martor.

Gheorghe Ajidaucei a fost condamnat la un an şi 4 luni de închisoare, pentru lovire şi furt. Executarea pedepsei a fost însă suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Fratele său a primit o condamnare de doar un an de închisoare, tot cu suspendare. Supusă controlului de legalitate al Curţii de Apel, sentinţa a rămas definitivă. 

Comentarii