O femeie a primit o ofertă fabuloasă pentru o căsuţă, dar a refuzat fără regrete

marți, 11 ianuarie 2022, 23:08
2 MIN
 O femeie a primit o ofertă fabuloasă pentru o căsuţă, dar a refuzat fără regrete

În cartierul Ballard din oraşul american Seattle, există un mall uriaş, a cărui formă seamănă cu o cutie muşcată pe una dintre părţi. În mijlocul acestui gol, se găseşte o căsuţă a cărei poveste extraordinară ar fi inspirat scenariul filmului de animaţie UpÎn 2006, dezvoltatorii doreau să construiască un nou centru comercial în cartierul Ballard. 

Cu toate acestea, casa în care locuia Edith Macefield, atunci în vârstă de 84 de ani, le-a stat în cale. Ea a refuzat să le vândă casa, deşi dezvoltatorii îi oferiseră 1 milion de dolari. „Unde să mă duc?”, i-a întrebat ea. „Nu am familie şi asta este casa mea. Mama mea a murit aici pe această canapea. Am venit din Anglia ca să am grijă de ea. A trebuit să-i promit că o voi lăsa să moară acasă. Şi eu tot aici vreau să mor”, le-a explicat ea dezvoltatorilor surprinşi de un asemenea refuz.

Firma de construcţii nu a avut încotro şi a construit mall-ul în jurul casei bătrânei. Însă, în timpul construcţiei, s-a dezvoltat o relaţie de prietenie între bătrână şi Barry Martin, care era şeful lucrării. Bărbatul a început să o ajute pe femeie, cărându-i cumpărăturile şi aducându-i medicamente. După un timp, Edith a început să slăbească foarte mult, iar Barry a însoţit-o la spital. Acolo au aflat că bătrâna avea cancer pancreatic. Femeia a murit 86 de ani, la ea acasă, pe aceeaşi canapea pe care murise şi mama ei.

Înainte de a-şi da ultima suflare, ea i-a lăsat casa moştenire lui Barry Martin. Ulterior, locuinţa a fost reparată şi vândută cu preţul de 310.000 de dolari. După moarte, regretata bătrână a devenit celebră printre locuitorii din Seattle. În cinstea ei, există chiar şi un festival care îi poartă numele. Localnicii pun flori lângă casa în care a locuit şi atârnă baloane colorate de gard.

Casa este atât de faimoasă încât mulţi oameni au poza ei tatuată pe piele. În ochii multor americani, casa doamnei Edith Macefield este un monument al rezistenţei umane împotriva marilor corporaţii.

SURSA: atlas-geografic.net

 

 

Comentarii