O femeie s-a ales cu o limbă neagră și păroasă după ce a luat antibiotice

joi, 11 mai 2023, 08:03
1 MIN
 O femeie s-a ales cu o limbă neagră și păroasă după ce a luat antibiotice

O femeie din Japonia s-a ales cu câteva efecte secundare rare în urma unui tratament cu antibiotice: limba i s-a înegrit și a început să devină păroasă.

Pacienta era supusă unui tratament cu antibiotice care ar fi trebuit să combată efectele secundare ale chimioterapiei prin care trecea. Ea suferea de cancer rectal.

Femeia din Japonia a dezvoltat o limbă neagră și păroasă ca efect secundar al administrării antibioticelor. La examinarea cavității bucale, medicii au descoperit că pe limba femeii se afla o pată de culoare neagră-maronie, iar papilele gustative aveau aspect de păr.

Zona era dureroasă, povestește femeia. Pacienta a dezvoltat, de asemenea, și alte efecte adverse – culoarea tenului s-a schimbat și a devenit cenușie.

Anul trecut, o femeie a fost diagnosticată cu sindromul gurii arse, o afecțiune rară – limba ei a devenit galbenă, păroasă, iar pacienta avea sângerări la nivelul pielii, conform Mirror, preluat de stirileprotv.ro.

Ea povestește că la început a crezut că și-a "ars" limba dar, după ce a consultat un medic, a fost diagnosticată cu sindromul gurii arse.

Femeia lucra ca asistentă și își amintește că, în timp ce era bolnavă, simțea că-i ard obrajii, gingiile și limba.

 

Comentarii