O ieşeancă, noul director al Centrului Național al Cărții, o structură aflată în subordinea Guvernului. A plecat de la Polirom

miercuri, 07 decembrie 2022, 16:10
2 MIN
 O ieşeancă, noul director al Centrului Național al Cărții, o structură aflată în subordinea Guvernului. A plecat de la Polirom

Anunțul a fost făcut chiar de noua directoare, Oana Boca Stanescu, pe pagina ei de Facebook:

POSTARE:

”Dragi prieteni, urmează o schimbare în viața mea profesională: de luna aceasta, preiau coordonarea Centrului Național al Cărții din cadrul ICR. 
Este un pas pe care îl fac cu emoție, dar sentimentul aceasta nu mă sperie, pentru că el vine la pachet cu maturitatea dată de experiența acumulată de-a lungul celor aproape douăzeci de ani petrecuți în lumea culturii scrise. Douăzeci de ani în care am promovat zeci de autori, am lansat două festivaluri internaționale de literatură, o gală a industriei de carte și am imaginat zeci de campanii; în 2004, am luat parte la campania „Votează literatura română tînără!”, apoi, în 2005, la efortul de relansare a Editurii Cartea Românească, cel mai vechi brand de carte autohton. Relația mea cu literatura română include povești multe și diferite – dacă ele ar putea fi distribuite pe un spectru, am putea vedea toate culorile posibile…  
Revenind la CENNAC, aș vrea să îi mulțumesc lui Liviu Jicman pentru încredere și, în avans, pentru răbdarea pe care o va avea de-a lungul acomodării mele! 
Un gînd aparte merge către Simona Sora, celei căreia îi datorez mulțumiri pentru susținere cu ocazia mai multor începuturi din viața mea profesională. Și, apoi, încă un gînd către Bogdan Popescu, cu care am avut câteva dintre colaborările cele mai frumoase. O să îmbrățișez aici și gașca timișoreană, naturală sau de adopție: Daciana Branea, Dorian Branea, Ovidiu Dajbog-Miron.
Am muncit enorm în acest an care se încheie și am testat multe limite. Au fost zile cu bucurii și reușite pe care le-am notat în agenda mea afectivă, dar și zile în care am simțit că port cu mine un munte de neliniști. 
Una peste alta, astăzi mă aflu aici. Curajul noilor începuturi este o vrajă care încă funcționează la mine. Rămînem aproape! Și, musai, ne vedem la ”Gaudeamus!”

FOTO: Oana Boca XSanescu/GFacebook

Comentarii